Thor Gjermund Eriksen har signert ny kontrakt med NRK: Tar seks nye år som toppsjef for statskanalen

NRK har i dag inngått avtale med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen om å forlenge Eriksens åremål med ytterligere seks år fra mars 2019.

Publisert

Det melder NRK i en pressemelding tirsdag morgen.

I tråd med NRKs vedtekter ansettes kringkastingssjefen i et seksårig åremål som kan fornyes én gang. Thor Gjermund Eriksen (51) begynte i NRK i mars 2013 og er inne i sitt sjette år i jobben.

 Styreleder Birger Magnus i NRK skriver i en melding at styret er meget fornøyd med hvordan Eriksen har ledet NRK de siste fem årene.

- Det er satt i gang og gjennomført en rekke tiltak for å sikre at NRK kan utføre sitt allmennkringkasteroppdrag i en tid kjennetegnet av digital transformasjon og et betydelig mer internasjonalt konkurransebilde. Styret forventer at disse forandringstrekkene vil forsterkes de neste årene, sier han og fortsetter:

- Thor Gjermund Eriksen har etter styrets vurdering de beste forutsetningene for å kunne lede NRK slik at virksomheten også i fremtiden kan oppfylle ambisjonene i allmennkringkasteroppdraget.

- Kan ikke tenke meg en mer spennende oppgave

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier i meldinga at NRK har en viktig oppgave som en inkluderende og mangfoldig fellesarena - og for at de skal lykkes, må NRK ha godt omdømme, stor tillit og evne til å omstille, fornye og forbedre seg hele tiden.

- Publikums forventninger øker, og konkurransen fra andre norske og store globale aktører blir sterkere. Jeg kan ikke tenke meg en mer spennende og mer krevende oppgave enn å bidra til at NRK opprettholder oppslutningen og fortsatt leverer norsk innhold som binder oss sammen og styrker norsk kultur, språk og demokrati. Jeg vil takke styret i NRK for tilliten og ikke minst for muligheten til fortsatt å jobbe med utrolig mange flinke og entusiastiske kolleger i NRK, sier Thor Gjermund Eriksen. 

Gjeldende vilkår videreføres, men slik at etterlønn ved utløp av 2. åremålsperiode økes fra tre til seks måneders lønn, opplyser styret.

Powered by Labrador CMS