Dette er noen av dem som skal formidle sommerens sykkelfest til TV 2-seerne. Fra venstre: Marius Skjelbæk, Emma Johansson, Magnus Aarre, Christian Paasche, Mads Kaggestad, Dag Otto Lauritzen, Sindre J. Olsen og Magnus Drivenes.
Dette er noen av dem som skal formidle sommerens sykkelfest til TV 2-seerne. Fra venstre: Marius Skjelbæk, Emma Johansson, Magnus Aarre, Christian Paasche, Mads Kaggestad, Dag Otto Lauritzen, Sindre J. Olsen og Magnus Drivenes.

Disse skal dekke Tour de France for TV 2

1. juli starter den 109. utgaven av Tour de France. Denne gangen har TV 2 fått inn en tidligere norsk sykkelstjerne på laget.

Publisert

Christian Paasche og Mads Kaggestad skal kommentere sykkelrittet, mens Marius Skjelbæk fyller rollen som programleder i studio. Der blir også Magnus Drivenes å finne som fast ekspert.

Dette skriver TV 2 i en pressemelding.

Dag Otto Lauritzen sendes ut i bil for å møte folk langs løypa. Han skal ha med seg gjester som Therese Johaug, Nils Jakob Hoff, Eyvind Hellstrøm og Sebastian Foss Solevåg. Alle skal få oppleve Tour de France fra bilen til Lauritzen. Johaug og Hoff skal også ha en duell på sykkel opp til Alpe d'Huez dagen før rytterne skal opp fjellet.

– TV 2 stiller med et sterkt Tour de France-lag i år, og etter to pandemipregede år, kan vi endelig ha alle TV 2s utsendte på plass for å følge rittet fysisk igjen. Ekstra stas er det at vi for første gang har med oss Kurt Asle Arvesen som ekspert. Han har en lang karriere bak seg både som rytter og sportsdirektør, og timingen er perfekt når det i år er målgang i Foix på en av etappene, stedet der Kurt Asle vant sin Tour de France-seier i 2008. Vi gleder oss enormt til nye, store sportsopplevelser fra Frankrike, sier TV 2s sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen.

Det norske profflaget Uno-X fikk ikke invitasjon til Tour de France, men lagets sportslige ansvarlige, Kurt Asle Arvesen, har likevel bestilt billett. Den tidligere rytteren blir med TV 2 som ekspert for alle første gang.

Daglig talkshow med Skjelbæk og «Klatrekongen kjendis»

TV 2 kommer til å ha et daglig talkshow i forkant av kanalens sendestart på etappene. Det ledes av Marius Skjelbæk med gjester, innslag og oppkjøring til begivenhetene senere på dagen.

På kvelden er TV 2 på plass med et daglig Tour de France-magasin. Programleder her blir Sindre J. Olsen, som har med seg Dag Otto Lauritzen og Kurt Asle Arvesen i sendingene.

Parallelt med sendingene lanseres den nye TV 2 Play-serien «Klatrekongen kjendis» 30. juni, hvor Dag Otto Lauritzen og Marius Skjelbæk er sportsdirektører for åtte profilerte mennesker – fra tvillingsøstrene Vita og Wanda Mashadi, til Helene Olafsen, Helsesista, Rasmus Wold, Trygve Skaug, Emilie «Voe» Nereng, Hallgeir Kvadsheim og TV 2s egen Christian Paasche. De tester ut livet som sykkelproffer og får kjørt seg i en fem kilometer lang bakke fra Sundvolden hotell til Kleivstua. Dette skal også sendes på tv under Tour de France.

Sykkelsommer

Tour de France markerer samtidig starten på historiens mest omfattende sykkelsommer på TV 2. Den 24. juli, samme søndag som herrenes Tour de France avsluttes i Paris, starter kvinnenes ritt i den franske hovedstaden.

Det er første gang kvinnenes Tour de France arrangeres på denne måten, med åtte etapper. Hele rittet sendes på TV 2 med Magnus Aarre som kommentator og Emma Johansson og Thea Thorsen som eksperter.

Og sykkelsommeren på TV 2 fortsetter i august med Tour of Scandinavia (9. til 14. august) og Arctic Race of Norway (11. til 14. august) – før sykkelsommer går over til sykkelhøst med Vuelta a España, som arrangeres i perioden 19. august til 11. september.

Powered by Labrador CMS