Storserier reddet: Dramastreiken er over

Ifølge pressemeldingen har de «avtalt et uavhengig utredningsarbeid som skal danne grunnlag for forhandlingene om fastsettelse av minstelønnssatsene i 2019», skriver Virke.

Publisert

Dramastreiken er over, ifølge en pressemelding fra Virke. Det har vært uenighet om tariffspørsmål mellom Norsk filmforbund og Virke, som tidligere i år førte til at Filmforbundet tok en rekke dramaproduksjoner ut i streik

Nå melder Virke at streiken er over. 

– Vi er veldig fornøyd med å ha kommet til enighet med NFF. Nå sikrer vi et minstelønnssystem som gir forutsigbarhet og bærekraftig lønnsutvikling både for større og mindre dramaproduksjoner, slik vi har ønsket, sier Trond Teisberg, forhandlingsleder i Virke i en pressemelding. 

Ifølge pressemeldingen har de «avtalt et uavhengig utredningsarbeid som skal danne grunnlag for forhandlingene om fastsettelse av minstelønnssatsene i 2019». 

– Vi har også avtalt å ta inn bestemmelser i overenskomsten som styrker arbeidet med HMS i TV-dramabransjen, sier Teisberg i meldingen. 

Streiken har fått konsekvenser for en rekke dramaproduksjoner, inkludert sesong 2 av Heimebane

Medier24 har så langt ikke lykkes med å komme i kontakt med Norsk Filmforbund, men til Dagbladet sier forbundsleder Sverre Pedersen:

- Konsekvensen av streiken ble så store at det ble viktig for begge parter å komme til enighet. Da tenker jeg spesielt på dramaseriene «Wisting» «Heimebane» og «Twin». De var hardest rammet, sier han.

Powered by Labrador CMS