Storserier reddet: Dramastreiken er over

Ifølge pressemeldingen har de «avtalt et uavhengig utredningsarbeid som skal danne grunnlag for forhandlingene om fastsettelse av minstelønnssatsene i 2019», skriver Virke.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Dramastreiken er over, ifølge en pressemelding fra Virke. Det har vært uenighet om tariffspørsmål mellom Norsk filmforbund og Virke, som tidligere i år førte til at Filmforbundet tok en rekke dramaproduksjoner ut i streik

Nå melder Virke at streiken er over. 

– Vi er veldig fornøyd med å ha kommet til enighet med NFF. Nå sikrer vi et minstelønnssystem som gir forutsigbarhet og bærekraftig lønnsutvikling både for større og mindre dramaproduksjoner, slik vi har ønsket, sier Trond Teisberg, forhandlingsleder i Virke i en pressemelding. 

Ifølge pressemeldingen har de «avtalt et uavhengig utredningsarbeid som skal danne grunnlag for forhandlingene om fastsettelse av minstelønnssatsene i 2019». 

– Vi har også avtalt å ta inn bestemmelser i overenskomsten som styrker arbeidet med HMS i TV-dramabransjen, sier Teisberg i meldingen. 

Streiken har fått konsekvenser for en rekke dramaproduksjoner, inkludert sesong 2 av Heimebane

Medier24 har så langt ikke lykkes med å komme i kontakt med Norsk Filmforbund, men til Dagbladet sier forbundsleder Sverre Pedersen:

- Konsekvensen av streiken ble så store at det ble viktig for begge parter å komme til enighet. Da tenker jeg spesielt på dramaseriene «Wisting» «Heimebane» og «Twin». De var hardest rammet, sier han.

Powered by Labrador CMS