Tore Viem er redaktør i den splitter nye nettavisa Steinkjer24.
Tore Viem er redaktør i den splitter nye nettavisa Steinkjer24.

For 33 år siden startet faren Steinkjer-Avisa. Nå starter sønnen Tore konkurrenten Steinkjer24

Redaktør Tore Viem registrerte domenet Steinkjer24.no for fem år siden. Men først nå er han klar til å gå «all in».

Publisert

Den nordtrønderske byen Steinkjer får en splitter ny nettavis i månedsskiftet mai-juni, bekrefter Viem til Medier24.

Byen med litt over 21.000 innbyggere i Nord-Trøndelag har siden 1984 blitt dekt journalistisk av Steinkjer-Avisa.

Nær lokalavis på nett

Den gang var det pressemannen Lothar Viem som drev avisa, men han solgte sine aksjer til Trønder-Avisa-konsernet i 1999. Lothar er far til Tore Viem, som nå tar steget ut som avisgründer.

Og han skal ha kontorer rett på andre siden av det nevnte konsernet.

– Det blir en renheklet nettavis for Steinkjer og spesielt i og rundt sentrum. Vi skal lage stoff fra næringsliv, kultur, sport, frivillighet og organisasjonslivet. Kort oppsummert blir det en nær lokalavis på nett, sier Viem entusiastisk.

Siste utgave av Steinkjer-Avisa.
Siste utgave av Steinkjer-Avisa.

Den ferske redaktøren er utdannet grafiker og har jobbet i flere aviser i fylket - blant annet i lokalavisa Snåsningen, den nevnte Steinkjeravisa og IN-avisa i Indre Namdal.

Han har hatt ideen om nettavisen siden 2012. Da kjøpte han domenet Steinkjer24.no, men det er ikke før det siste halve året at ideen har modnet nok til at det var verdt å ta steget ut, sier han.

– Jeg jobbet i lokalavisa Snåsningen, men da jeg sa opp, så hadde jeg planene klare, men det ble ikke slik da. Men nå er tiden moden, smiler han.

– Ingen konkurrent

Steinkjer24 skal bygge trafikk gjennom Facebook og leve av innholdsmarkedsføring. Allerede har redaktøren fått napp hos flere bedrifter, forteller han. 

– Hvordan blir det å konkurrere med Steinkjer-Avisa, som tross alt har en solid posisjon i markedet?

– Jeg føler ikke at det blir en konkurrent, for de er ikke tilstede på nett. Men etter det ble kjent at jeg holder på å starte opp, så har det vel skjedd ting der også. Men jeg tviler på at de vil slippe ut stoffet sitt gratis.

– Hvorfor mener du at det er behov for enda en avis i Steinkjer?

– Det er på tide at Steinkjer får en lokalavis som er tilpasset den digitale verdenen vi lever i. Det er mye som har skjedd på 33 år, ler han.

Noe av det viktigste for at han turte å ta steget ut, var at et selskap i Trondheim tok kontakt. De hadde publiseringsplattformen og annonseformatet klart allerede.

Vil støtte 24-satsinger

Det er driveren bak Trondheim24, avismannen Paul Jostein Aune, som bistår med den tekniske løsningen.

Hans firma har brukt lang tid på å lage en publiseringsløsning som er tilpasset enkel bruk.

– Vi har brukt flere hundre tusen på å utvikle en publiseringsplattform, som vi nå ønsker å tilby til alle som vil starte opp 24-satsinger mellom Orkanger i Sør-Trøndelag og Namsos i Nord-Trøndelag, sier Aune til Medier24.

Han ser for seg «en perlerad av 24-produkter» i tiden fremover. Allerede er det andre byer i de nevnte fylkene som er igang med satsinger, etter det Medier24 erfarer (som til tross for likheten i navnet ikke har noe med disse 24-satsingene å gjøre, journ.anm).

– Vi ønsker å samarbeide med Steinkjer24 om den tekniske løsningen nå, så ser vi for oss å kunne gå inn på eiersiden på sikt. Dette har vi stor tro på, sier Aune.

Redaktør Paul Jostein Aune og journalist Kjersti Lunden Nilsen i Trondheim24.
Redaktør Paul Jostein Aune og journalist Kjersti Lunden Nilsen i Trondheim24.

– Dette tar vi som en utfordring

Medier24 har forsøkt å få en kommentar fra redaktør Tore Vikan i Steinkjer-Avisa uten hell. Styreleder Bjørnar Tromsdal sier at det ikke er noe nytt for dem at det dukker opp nye nettaviser i deres nedslagsfelt.

– Dette tar vi som en utfordring og har planene klare, sier han.

Tromsdal forteller til Medier24 at han har stor tro på at journalistikken og innholdet deres skal tåle den nye konkurransen. Men de har tatt noen grep allerede:

– Siden nyttår har vi jobbet med å ruste opp Steinkjer-Avisa på nett, så vi har flere planer fremover, avslutter Tromsdal.

Styreleder Bjørnar Tromsdal i Steinkjer-Avisa.
Styreleder Bjørnar Tromsdal i Steinkjer-Avisa.
  • For ordens skyld: Undertegnede var fram til 1. september 2016 journalist i Trønder-Avisa og dermed også kollega med Tromsdal.
Powered by Labrador CMS