Sveinung Uddu Ystad er ny sjefredaktør i Steinkjer24.

Steinkjer24 henter inn Dagbladet-veteran som ny sjefredaktør

Sveinung Uddu Ystad går fra Trønder-Avisa til konkurrenten Steinkjer24. 

Publisert Sist oppdatert

Sveinung Uddu Ystad (47) fra Inderøy blir ny sjefredaktør for Steinkjer24. Han tar over jobben etter Linn Kathrine Yttervik som har vært konstituert redaktør siden 1. mars. Tiltredelse skjer i løpet av senhøsten.

- Sveinung har en perfekt erfaringsbakgrunn for å bekle en slik stilling. Han har soliderfaring fra foto- og videojournalistikk, han har bakgrunn som frontsjef fra Trønder-Avisa og har en sterk lokal forankring. Vi er godt fornøyde med at vi får inn en slik kapasitet i Steinkjer24, sier styreleder Henning Johansen.

Ystad har bakgrunn som fotojournalist, videojournalist og fotovaktsjef I Dagbladet. Han har de seneste årene jobbet som journalist og frontsjef i Trønder-Avisa.

Ystad kjenner godt til den tøffe konkurransen på stedet, etter fire år hos konkurrenten Trønder-Avisa. Han startet i sin tid journalistkarrieren med å frilanse for Inderøyningen og Trønder-Avisa, for han begynte i sin første journalistjobb i Levanger-Avisa rett etter videregående.

- Det er viktig for den videre utviklingen av Steinkjer24 å få inn en som Sveinung som har mange års erfaring med nyheter, og en solid bakgrunn fra foto- og videojournalistikk.

Linn Kathrine Yttervik steppet inn som konstituert redaktør for Steinkjer24 i vinter. Hun har vært redaktør for både Steinkjer24 og Bladet denne perioden, men nå er det snart slutt på pendlingen til Steinkjer.

- Det har vært fantastisk artig å bli kjent med den dyktige gjengen på Steinkjer og jeg er ekstremt imponert over staben og det de leverer av lokal journalistikk. Med styrkene Sveinung Uddu Ystad nå tar med seg inn i laget er jeg sikker på at Steinkjer24 kommer til å fortsette å styrke posisjonen lokalt, sier Yttervik som nå skal konsentrere seg hundre prosent om Bladet på Stjørdal.

- Jeg ser frem til å få Sveinung med i redaktørkollegiet i Polaris Media, og er helt sikker på at han kommer til å gjøre en meget god jobb på Steinkjer, sier Yttervik.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS