Daniel Andre Tande og resten av hoppgjengen iferd med å sette seg til bords for å feire nyttårsaften i Garmisch Partenkirchen i forbindelse med nyttårshopprennet i hoppuka.Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

NRK tar selvkritikk etter nyttårsfester med hopplandslaget

– Vi skal ikke la oss påspandere av aktører vi dekker. Det er regel nummer én i journalistikken, sier sportssjef i NRK, Egil Sundvor, til VG.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I en artikkel i Dagbladet kom det fram at NRK i 2018 ikke fikk feire nyttår med hopp-landslaget, slik tradisjonen lenge har vært. 

skriver VG at NRK tar selvkritikk for at de har latt Norges Skiforbund og hopplandslaget spandere nyttårsfeiring for de av journalistene deres som dekker hoppuka og hopprennene rett rundt nyttår. 

– Vi skal ikke la oss påspandere av aktører vi dekker. Det er regel nummer én i journalistikken. Folk skal være trygge på at journalistikken vår er fri og uavhengig, sier sportssjef i NRK, Egil Sundvor, til VG.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen understreker overfor VG at også journalister fra andre mediehus har vært invitert tidligere. 

– Vi må hele tiden se hvordan vi kan bruke våre midler best mulig og hensiktsmessig. Dette har vært en hyggelig gest overfor dem som følger oss tettest, og det var en tradisjon som ble startet fordi Arne Scheie var den han var, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til VG.

Powered by Labrador CMS