Tone Angsund på Lista i Agder (Foto: Privat)
Tone Angsund på Lista i Agder (Foto: Privat)

Sommerpraten

– Et møkkahalvår jeg håper vi kan pakke godt ned i sekken

Tone Angsund i Trigger er ikke veldig begeistret for det siste halvåret, men har lært mye, forteller hun i Sommerpraten.

Publisert

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er konsulent Tone Angsund i Trigger.

Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Et møkkahalvår jeg håper vi kan pakke godt ned i sekken, og aldri oppleve igjen!

– Vi lærte også vanvittig mye bra, som vi må ta med oss videre. Ikke bare at onlinekontoret gjør oss gladere, og faktisk jobber bedre. Men og at mottoet fra russekortet mitt virkelig er en bra leveregel: Det som ikke dreper deg gjør deg sterkere!

– Gull blir alltid til i krise. Det syns jeg virkelig vi har bevist sammen, gang etter gang gjennom hele denne perioden. DET er en deilig følelse det.

– Hva er årets flause til nå?

– Har ledd mye av ulike situasjoner på hjemmekontor. Dette må være det verste eksemplet jeg har sett. Heldigvis aldri opplevd selv.

– Når det gjelder på reklamesiden må jeg dessverre trekke frem Norges største utfordrer, som sier de må forstå hva folk virkelig ønsker seg. Det er et nydelig utgangspunkt. Utfordrer med kunden først. Men når utfordreren bare blir kjedelig, lite inspirerende, og akkurat nå har ført til  480 000 svarte skjermer, og som på toppen av det er en av de to desidert største spillerne i bransjen?Da blir det for meg lite troverdig, og dessverre flaut. Kanskje til og med mer en utfordring for folk, enn utfordrer?

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Uten tvil Bente Kvam Kristoffersen. Bonus for meg at hun ble min nye sjef i november i fjor. Hun har vært et forbilde for meg, og hele bransjen i mange år. Vi trenger en som henne. Hun er lysår foran mange, og har blåst meg av  banen gang etter gang med sin energi, fagkunnskap, åpenhet, råskap og tydelighet.

– Hun utfordrer alltid normalen, og det hele tiden med folk og business i hjertet.  Bente vet at kultur, tillit og mangfold er alt. Hun er en rakett som får magiske ting til å skje! 

– Hva gjør du i sommer?

– Krysser fingrene for masse vind og windsurf i hele sommer. Det blir en rolig ferie i Norge.

– Jeg har kjøpt meg stasjonsvogn, med bagasjeboks som festes på tilhengerfeste. Kanskje jeg klarer å få med meg alt av brett, seil, sykler, barn, hund og bagasje. Gleder meg til å våkne til storm rett ut i havet.

– Ellers blir det Arendal, Hvaler, Hunderfossen, og seiling med venner og familie. Med to gærne unger i baksetet ser jeg frem til å teste Nødbryteren vi har lansert  for Visit Lilehammer. 

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Det blir nok mer uvaner.. Og alt for mye sosiale medier, Spotify og YouTube. Tar og med en bok eller to, på papir. Akkurat nå holder jeg på med Åsne Seierstads «To Søstre».  

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Har alltid jobbet, så dessverre aldri hatt gleden av å være sommervikar.

– En tabbe som virkelig satt seg i lang tid, var da jeg begynte som resepsjonist i et IT-firma 1999. Jeg var ung, uredd og hadde akkurat flyttet til Oslo alene. De inviterte meg med på kickoffet deres, selv om jeg ikke skulle begynne i jobben før om en måned. Jeg var klar for alt, og skulle begynne å bygge veien til stjernene. 

– Den første timen etter velkomsten, var det en leverandør som viste oss det aller siste av det beste. En plate av noe slag, jeg aldri har turt å spørre hva egentlig var..  Det jeg husker er at den kostet over 100 000,- i 1999, og at jeg knuste den i løpet av noen sekunder! At jeg gjorde et solid førsteinntrykk er det liten tvil om, men måtte jobbe litt for å snu det dit jeg ville. Det gikk heldigvis, som de aller fleste tabber, bra til slutt.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Vær deg selv, og kjør på! Det er en grunn til at du fikk jobben, så du er mer enn god nok. Ikke vær flinkis.

– Var det noen som døde av feilen du gjorde? Ikke? Så bra. Da går det garantert bra.

– Skriv ned alt du syns er rart, har lyst å endre på, og alle ideer etc. Det er mest sannsynlig gull, og gode ideer du ser, som ikke vi ser. Plutselig er du bransjeveteran, og slukt av hverdagen.

Powered by Labrador CMS