Steinkjer24-redaktør Stig Jakobsen.
Steinkjer24-redaktør Stig Jakobsen.

#Sommerpraten:

Steinkjer24-redaktøren om flausen fra Sone2: – Da hun dukket opp, rett før sending, viste det seg å være ei totalt annen

Redaktør i Steinkjer24, Stig Jakobsen, snakker om sin største flause fra tiden i TV 2.

Publisert Sist oppdatert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er redaktør i Steinkjer24, Stig Jakobsen.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– Vi må si oss svært godt fornøyde. Steinkjer24 er langt foran målene vi satte oss for opplag. I tillegg har vi fått til en del gode saker, sånn som avsløringen om at konsulenter foreslo å legge ned seks barneskoler for å berge kommuneøkonomien, serien om fryktkulturen i helsesektoren og den fyldige dekningen av kampen om batterifabrikken.

– Hva er årets flause til nå?

– Det var da vi var så tidlig ute med en overtagelse av et utested, at selger ombestemte seg og solgte til noen andre, selv om tilbudet allerede hadde blitt gitt, i tråd med hva vi skrev.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

– For min del fungerer hjemmekontor langt dårligere enn å være vanlig på jobb. Dette, med mindre målet er å få vasket klær eller bli god til å spille banjo. Som Kevin de Bruyne, trenger jeg medspillere for å slå ut i blomst.

– Hva gjør du i sommer?

– Har tenkt til å dra til yttersiden av Senja og flyndre stein i fjæra. Kanskje lese en brukermanual på vaskemaskinen jeg kjøpte for to år siden.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Alle. Jeg er ikke av typen som tenker: «Nå er jeg på ferie, så da spiller det ingen rolle at det meldes om atomkrig i nyhetene». Foretrekker heller å vite om den.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Da jeg jobbet i Sone2 på TV2, skulle vi en gang få en Idol-deltager, som hadde blitt kastet ut fordi hun var for ung, som gjest. Vi slo opp nummeret og ringte, og da hun dukket opp, rett før sending, viste det seg å være ei totalt annen, med samme navn. Hun hadde ikke stusset noe over at TV2 plutselig hadde kontaktet henne for å være Idol-gjest.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Ikke planlegg lange serier. I tillegg vil jeg be vikarer om ikke å være bekymret for å ta telefonene, selv om de kan lite om temaet. Det er ikke du som skal være eksperten, du skal bare formidle på en god måte det eksperten sier. Det krever ofte at man stiller fullstendig banale spørsmål, for å få noe forklart. Jo mer erfaren jeg har blitt, dess dummere og mer naive spørsmål tillater jeg meg å spørre.

Powered by Labrador CMS