Sonia Huanca Vold er sjef for innhold i Matkanalen AS.
Sonia Huanca Vold er sjef for innhold i Matkanalen AS.

Sommerpraten

– Du velger ikke journalist­yrket for å bli populær

Innholdssjef Sonia Huanca Vold i Matkanalen synes New York Times-redaktørers avgang er årets flause.

Publisert

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er innholdssjef Sonia Huanca Vold i Matkanalen.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Omveltende. Både nyhetsbildet og hverdagen. I likhet med alle andre medier som er avhengige av annonseinntekter har også vi i Matkanalen blitt påvirket av koronakrisen. Samtidig har vi klart å unngå permitteringer, lansert vår søsterkanal Godare i Sverige, gjennomført flere produksjoner på nye måter og spredd matglede til de tusen hjem.

– Vi har vel aldri vært mer takknemlige for å ha det travelt, er vel den beste oppsummeringen jeg kan gi.– Hva er årets flause til nå?

– At debattredaktør James Bennet og kommentator Bari Weiss så seg nødt til å forlate New York Times. 

– Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Anki Gerhardsen har skrevet flere veldig gode kronikker i år. Blant den yngre generasjonen, synes jeg Danby Choi er en spennende og utfordrende stemme.– Hva gjør du i sommer?

– Vi holder på å totalrenovere et hus, så det kommer til å gå mest i flislegging, pakking og flytting. Innimellom henger vi opp hengekøye i skogen som alle andre. Håper også på et par kulinariske opplevelser i Stavanger og Bergen.– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Morgenritualet, som jeg har hatt i årevis. Jeg må innom VG, Dagbladet, Haugesunds Avis, Medier24, Kampanje og Facebook – helst før jeg står opp av senga.

– Og siden det er ferie håper jeg på noen nye medievaner. At det blir mer tid til podkast, for eksempel. Jeg har mye Sam Harris å ta igjen!– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar?

– At jeg ikke var tøffere og lagde mer bråk da en kjent idrettsutøver truet med å banke meg da jeg forklarte ham at sitatsjekk ikke betydde at han kunne trekke tilbake alt (det dumme) han hadde sagt i et intervju.– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Ikke vær redd for hardt arbeid og utfordringer. Jo mer du kaster deg uti, jo mer kompetanse får du. Og husk å være kritisk. Du velger ikke journalistyrket for å bli populær. Lær av de rundt deg og ta til deg konstruktiv kritikk fra dine kollegaer og ledere.

Powered by Labrador CMS