VG-klubben om PFUs fellelse: – Svært alvorlig

– Vi må merke oss at redaktørene nå blir felt i PFU på de samme punktene som journalisten ble i rapporten, sier klubbleder i VG, Tor-Erling Thømt Ruud. 

Publisert

Onsdag ble VG felt på fem punkter i Vær varsom-plakaten, for sin dekning av saken om Sofie og Trond Giske, som danset på Bar Vulkan i februar. De ble felt for dekningen, men også for den interne granskningsrapporten. 

Granskningsrapporten felles for brudd på 3.3, om premisser for intervjusituasjonen og 3.9, om hensyn til kildene. 

VGs klubbleder Tor-Erling Thømt Ruud mener fellelsen er svært alvorlig. 

– Jeg synes fellelsen er svært alvorlig. Vi må merke oss at redaktørene nå blir felt i PFU på de samme punktene som journalisten ble i rapporten, i forbindelse med denne rapporten. Det viser at det er flere som har begått feil her, sier Thømt-Ruud til Medier24.

Journalist Lars Joakim Skarvøy fikk seks måneders permisjon fra jobben som politisk journalist i VG, etter at VG la fram sin interne granskningsrapport. 

– Nyhetene går videre 

VG-redaktør Gard Steiro sier til Medier24 at dette ikke vil få konsekvenser for nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken, og at han har tillit til Håndlykken.

Thømt-Ruud ønsker ikke å kommentere det, og viser til at det er opp til Steiro å vurdere om han har tillit til sin nyhetsredaktør.

Thømt-Ruud forteller at nyhetshjulet i VG-huset ruller videre.

– Det var sikkert noen som fulgte med på PFU. Nyhetene går videre, nå følger vi politiets pressekonferanse om Anne Elisabeth Hagen, sier han.

Han håper at dette nå blir punktum for saken. 

– Jeg håper at vi får en sluttstrek for denne saken, sier han til Medier24. 

Medier24 har vært i kontakt med journalist Lars Joakim Skarvøy, som sier at han ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt. 

Powered by Labrador CMS