Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana under Norway Chess i Stavanger 2018.Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana under Norway Chess i Stavanger 2018.Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Mer sjakk på TV 2 de neste tre årene

TV 2 skal også de tre neste årene sende storturneringen Norway Chess. Kanalen tror grepene med blant annet «remisnekt» går hjem hos TV-seerne.

Publisert

Siden 2014 har TV 2 sendt direkte med eget studio fra Stavanger-turneringen. Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen beskriver sjakk som «et eventyr i Norge».

– Turneringen samler de beste spillerne i verden, og vi ser fram til å formidle det ypperste av sjakksporten også i fortsettelsen, sier Hagen i en pressemelding.

Årets utgave av Norway Chess i langsjakk ble vunnet av Fabiano Caruana, som de siste ukene har vært Magnus Carlsens VM-utfordrer i London.

Tidligere i høst ble det kjent at det fra neste år blir innført nye spilleregler i den norske storturneringen. I år endte 80 prosent av partiene i remis. For å unngå en gjentakelse blir den totale betenkningstiden redusert til to timer. Det blir ingen tilleggstid per trekk eller ekstra tid ved 40 trekk.

Det blir gitt to poeng for hver seier. Ved remis skal det spilles et såkalt armageddonparti der spilleren med hvite brikker får ett minutt ekstra og må vinne. Vinneren av partiet får 1,5 poeng, mens taperen får 0,5 poeng. Svart vinner ved remis.

De nye reglene gjør at TV-publikummet får et mer forutsigbart forhold til hvor lenge sendingene vil vare.

– Nye grep gir mer nerve, kortere partier og avgjørelser hver gang. Dette er et energisk og spennende format vi er sikre på at TV-seerne vil like, sier Jansen Hagen.

Powered by Labrador CMS