Dette er TV 2-gjengen som gir deg direktesendt sykkel i hele sommer.
Dette er TV 2-gjengen som gir deg direktesendt sykkel i hele sommer.

TV 2 med tidenes Tour de France-satsing i år: – Tatt grep for å nå ut til nye seergrupper

– Vi har det utrolig morsomt sammen og det håper vi smitter over til de som sitter og ser på, sier sykkelsjef Sindre J. Olsen.

Publisert

Årets Tour de France er en drøy uke underveis, og også i år serverer TV 2 flere timer med sykkel hver eneste dag. Noe kanalen har gjort hvert år siden etapperittet for første gang ble sendt i sin helhet i 2003.

Årets utgave er imidlertid historisk for TV 2. For aldri tidligere har satsingen vært større på Tour-sendingene.

– Dette er tidenes satsing på det som er tidenes Tour de France, sett med norske øyne. Det er utrolig gøy å se hele seks nordmenn med, noe som sprenger tidligere rekorder, forteller TV 2s sykkelsjef, Sindre J. Olsen til Medier24.

Sykkelsjef Sindre J. Olsen.
Sykkelsjef Sindre J. Olsen.

– Vi viderefører mye av satsingen fra i fjor, der Thor Hushovd kom inn og kompletterte et fra før råsterkt ekspertkorps. Vi er veldig glade for å ha ham med oss i år også. Vi har også styrket hjemmedelen av dekningen i år med ekspertene Miriam Bjørnsrud og Mads Kaggestad, som med sin ekspertise og erfaring fra sykkelsirkuset bidrar på TV 2 Nyhetskanalen og til de digitale flatene, forteller Olsen.

133 timer med direktesendt TV

TV 2 har i år til enhver tid rundt 20 kvinner og menn i aksjon på de franske veiene, samt en hjemmedesk i Norge. 

– Vi har 133 timer med direktesendt Tour de France fordelt på 21 etapper, noe som betyr mer enn seks timer per dag. Vi sender hvert tråkk, for i reklamepausene er det split-screen, slik at seerne ikke går glipp av noe action eller galskap, sier Olsen. 

Foruten direktesendingene fra etappene, sender TV 2 også et eget Tour-magasin på kveldstid, samt en egen podcast. Nytt av året er også en egen reporter med dedikert ansvar for sosiale medier.

 

–  Dette er grep som er tatt for å heve produktet ytterligere og nå ut til nye seergrupper og andre målgrupper, påpeker Olsen.

– Vi tror samtidig at en viktig årsak til at Tour de France er blitt en naturlig del av sommeren til våre seere, er at vi har solid tilstedeværelse i Frankrike, der vi speiler både folkeliv, kultur og det sportslige. Vi har med en herlig gjeng både foran og bak kamera som har ofret familieferier sommer etter sommer, for å gi seerne en best mulig opplevelse. Vi har det utrolig morsomt sammen og det håper vi smitter over til de som sitter og ser på, forteller Olsen fra Frankrike. 

Skryter av Paasche og Kaggestad

Som er spesielt imponert over kanalens populære kommentatorpar Christian Paasche og Johan Kaggestad.

– De viser en utrolig stamina og holder det gående time etter time. Der vi har to kommentatorer, så har til sammenligning TV 2 Danmark seks kommentatorer til å gjøre samme jobben, påpeker Olsen.

Tour de France i tall:

21 etapper
3480 kilometer 
30 fjellpass
176 sykkelryttere - seks nordmenn (rekord)

Årets utgave er en 106. i rekken.

TV 2 har sendt rittet direkte siden 2003.

For ordens skyld: Journalisten Jan Magnus Weiberg-Aurdal jobbet i TV 2 Sporten fra 2006 til 2016.

Powered by Labrador CMS