Mediepolitisk talsperson Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) under Arendalsuka 2018.
Mediepolitisk talsperson Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) under Arendalsuka 2018.

Alternativt budsjett:

Senterpartiet slenger 27,5 mediestøtte-millioner på bordet

– Deler av mediebransjen har ikke tid til å vente lenger på hjelp fra myndighetene, sier Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen.

Publisert

Senterpartiet legger mandag fram sitt alternative budsjett, og presenterer flere ulike tiltak for å styrke mediebransjen. 

I forslaget til budsjett for neste år, valgte regjeringen blant annet å ikke oppjustere pressestøtten. Det ønsker derimot Senterpartiet å gjøre og foreslår å øke pressestøtten med 12,5 millioner kroner neste år. 

– Det er særdeles viktig for SP at vi som nasjon gjør det vi kan for å sikre mediemangfoldet og demokratiet vårt. Og vi viser det da også nå i vårt alternative budsjett for 2019. Foreløpig har ikke regjeringen vist at de vil trå til skikkelig på dette området – de velger å la kostbar tid gå fordi kulturministeren omsider skal komme med en mediemelding. Den har mediebransjen nå ventet på i snart to år, sier Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen.

Hun forteller at de samlet sett legger 27,5 millioner kroner inn i en styrking av mediene, i sitt forslag til alternativt budsjett. 

– Vi i SP mener at deler av mediebransjen uansett ikke har tid til å vente lenger på hjelp fra myndighetene og at det derfor må komme tiltak på plass så raskt som mulig, og vi blar da altså opp 27,5 millioner til styrking i 2019, sier hun. 

Blant annet indeksregulerer de produksjonstilskuddet, legger 5,5 millioner ekstra i potten for produksjonstilskudd og øker tilskuddet til innovasjonsordningen for mediene – fra regjeringens foreslåtte 10 millioner til 15 millioner. 

De mener at en satsing på mediene er avgjørende, blant annet på grunn av «fake news». 

– Vi mener også at fake News og alternative medier sin framgang gjør en krisepakke ekstra nødvendig i 2019. Den tiden vi nå er inne i er en brytningstid hvor det er umulig å spå om man vil kunne klare å holde på statusen til mediene som troverdig i den offentlige samtalen. Det er en trussel for demokratiet om vi ikke styrker den for å sikre at befolkningen fortsatt skal ha tillit til den fjerde statsmakt. 

Også KrF har i sitt alternative budjsett varslet at de ønsker å øke pressestøtten

Powered by Labrador CMS