Akersgata 55
Akersgata 55

VG og Aftenposten kan forlate Akersgata: Nå leter Schibsted etter nye lokaler

Schibsted Media Group ser etter cirka 45.000 kvadratmeter med nye lokaler fra 2023.

Publisert

Cushman & Wakefield Realkapital bistår Schibsted Media Group med å lete etter nye lokaler. 

Ifølge annonsen er Schibsted ute etter cirka 20.000 til 45.000 kvadratmeter fordelt på ett eller flere bygg.

Et alternativ er en samlet løsning på 45.000 kvadratmeter, mens et annet er ett bygg på cirka 25.000 kvadratmeter og ett til to bygg på til sammen 20.000 kvadratmeter. 

I en melding på intranettet til Schibsted Media Group før jul, ble de ansatte opplyst om at de tre hovedleieavtalene de har i Oslo alle utløper samtidig i februar 2023. 

Ser på mulige alternativer

Anders Hofgaard, drifts- og prosjektdirektør i Schibsted er sitert på følgende på intranettet til Schibsted Media Group:

«Det er ikke tatt stilling til om vi skal samlokaliseres, eller om vi i det hele tatt skal flytte fra dagens adresser. Selv om det er lenge til 2023 er vi nødt til å vurdere mulige alternativer allerede nå siden vi er hele 2000 ansatte fordelt på dagens tre lokasjoner» 

Han sier videre: 

«Vi vet at lokalisering betyr mye for alle ansatte og vi ønsker å være så transparente som vi kan i prosessen fremover. Foreløpig er det kun snakk om sonderinger i markedet. Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi har noe mer håndfast å fortelle»

Schibsted Media Group holder i dag til i Akersgata 55 i Oslo, i «VG-bygget». Der holder også de Schibsted-eide avisene VG og Aftenposten til. 

I dag er det KLP eiendom som eier Akersgata 55. Bygget ble oppført i 1994, og er på 34.500 kvadratmeter fordelt på 11 etasjer over bakken, og fire kjelleretasjer, står det på KLPs nettsider. 

Finn.no på sin side har adresse på Grensen, mens blant andre Schibsted Norge SMB (tidligere mittanbud.no) holder til i Hagegata. 

Powered by Labrador CMS