Schibsted-bedrifter og VG rammes av storstreiken: – Uheldig situasjon

Meklingen brøt sammen søndag.

Publisert Sist oppdatert

Søndag melder VG at det blir storstreik, etter at meklingen mellom LO og NHO har brutt sammen. Det betyr at 22.947 LO-medlemmer tas ut i streik.

– LO krevde økt kjøpekraft for sine medlemmer og et løft for de lavlønte. NHO har valgt å avvise våre krav, og sender dermed landet ut i streik, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til VG.

Blant YS-bedriftene som kan bli rammet av streiken er VG og flere Schibsted-bedrifter.

Kommunikasjonssjef i Schibsted, Øyvind Vormeland Salte, sier til Medier24 at i det blant annet er flere fellesfunksjoner som HR og lønnskjøring, og datateknologi-løsninger som rammes.

– Dette vil ramme oss i den forstand at folk ikke er på jobb og gjør oppgavene sine. Det sentrale for oss er at denne streiken skal gå med minst mulig innvirkning for brukerne våre, sier han.

Vormeland Salte legger til at Schibsted har visst i en stund at de sto på listen over selskaper som ville bli tatt ut, og at de derfor har forberedt seg og gjort tilpasninger.

– Men som i alle streiker er vi fullt klar over at det kan bli ekstra belastning for de som er på jobb, og det er en uheldig situasjon vi gjerne skulle vært foruten, sier han.

Disse Schibsted-bedriftene rammes:

· Schibsted Products & Technology AS Avd Akersgata Oslo

· Schibsted Partnerstudio AS

· Schibsted Products & Technology AS Avd Grensen Oslo

· Schibsted Nova AS Avd Grensen

· Schibsted Norge AS avd. Oslo/Hovedkontor

· Schibsted Nova AS Avd Oslo

Powered by Labrador CMS