Sarah Willand i TV 2 :  – Jeg lar meg inspirere av Kristin Skogen Lund, som leder, debattant og foredragsholder. Grepa dame!
Sarah Willand i TV 2 :  – Jeg lar meg inspirere av Kristin Skogen Lund, som leder, debattant og foredragsholder. Grepa dame!

Sommerpraten:

– Jeg tror folk synes det er bra at vi i mediene kikker hverandre i kortene

TV 2-direktør Sarah Willand lar seg inspirere av Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund og damene bak magasinet Altså.

Publisert

 I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste kvinne ut er Sarah Willand, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2.  

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2019?

– Det er alltid litt vanskelig å gå ut av den boblen vi lever i, og si noe vettugt om hva vi har drevet med. Men hvis jeg skal trekke frem noe som jeg tror har skapt engasjement også utenfor mediebransjen, er det medienes vilje og evne til å drive kritisk journalistikk på hverandre. Det er med på å gjenoppbygge tillit som enten går tapt i store jafs, eller som forsvinner litt etter litt. Jeg tror folk synes det er bra at vi kikker hverandre i kortene.

– Så har jeg latt meg imponere av hvor innovative mange i bransjen er. Det enkleste er å se hva som foregår i eget hus, det som skjer i Lab2 og lanseringen av vår helt nye sportsapp er to gode eksempler. Jeg tror mediebransjen må være den mest spennende bransjen å jobbe i akkurat nå. Jeg håper alle unge mediespirer lar seg inspirere til å søke lykken denne veien.

– Hva er årets flause til nå?

– Vi gjør alle flaue ting fra tid til annen. Det skjer gjerne «in the heat of the moment» og fortjener sjelden å bli rippet opp i. Men flause er ikke nødvendigvis det samme som at noe er flaut. Innovasjon Norge hadde god tid til å skjønne at PR-stuntet deres var uklokt. At de ikke gjorde det tidsnok, var ganske flaut. Sånn kan vi ikke holde på. 

– Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år?

– Jeg er heldig som har mange dyktige folk rundt meg i TV 2 som inspirerer meg hver dag. Skal jeg se utenfor vinduet så; kanskje ikke inspirert, men imponert. Damene bak magasinet ALTSÅ har imponert meg. Det å tørre å satse, gjøre noe de tror på og ta risiko, det imponerer meg. Jo, det er fanken meg inspirerende også. Håper de lykkes!

 – Også lar jeg meg inspirere av Kristin Skogen Lund, som leder, debattant og foredragsholder. Grepa dame! (som vi sier i Larvik).

– Hva gjør du i sommer?

– Minst mulig. Gjenvinne kontrollen over min egen tid. Og mest sannsynligvis mislykkes med det.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Ifølge resten av familien tar jeg trolig med altfor mange. Men jeg fyller også kofferten med gode bøker, det er en stor fordel med å ha bursdag i siste halvdel av juni og ønske seg bøker, ferielektyren er alltid sikret. I tillegg har jeg fått en bunke dokumenter i postkassa i forbindelse med mitt nye styreverv i Den Norske Opera & Ballett. Den får nok også plass i kofferten i år.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? (Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?)

– Det må være min første «ordentlige» sommerjobb etter flere somre som jordbærplukker i Brunlanes, som ung sommervikar i kassa i Sparebanken NOR i Larvik. Jeg klarte å føre et beløp feil slik at en eldre dame fikk et ikke ubetydelig beløp trukket fra konto istedenfor inn på konto. Det var før bankene ble heldigitale. Pensjonistene sto i kø utenfor banken den dagen pensjonen ble utbetalt. Du tuller ikke med sånt. Det bodde mye temperatur i den dama der (!) … etterfulgt av en litt spakere sommervikar resten av sommeren …

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Snakk med folk, vis interesse, vær uredd og nysgjerrig! Det er den beste metoden for å forstå virksomheten du er en del av og gjøre en god jobb, nesten uansett hvor du vikarierer i sommer. Still spørsmål til kollegene dine, ledere og folk du ellers forholder deg til i jobben. Slik blir du husket, slik lærer du, og slik får du en enda morsommere dag, og sommer, på jobb. Lykke til! 

Powered by Labrador CMS