Saltenposten lørdag 9. februar 2019
Saltenposten lørdag 9. februar 2019

Fikk inn over 700 kondolanser på Facebook. Slik viet Saltenposten forsiden til to 18-åringer som omkom i ulykke

– Det er en måte å markere både det ufattelige på og de veldig mange reaksjonene som har kommet, sier Saltenposten-redaktør Frank Øvrewall.

Publisert

Det var torsdag forrige uke at en trafikkulykke, som kostet livet til to 18 år gamle skoleelever, rystet lokalsamfunnet i Salten og Fauske. De to frontkolliderte med en trailer i Saksenviktunnelen ved E6 på veg til skolen, og døde på stedet.

Da avisen Saltenposten delte saken om ulykken på Facebook, rant det inn med kondolanser. Avisen har fått over 700 kommentarer, og lørdag valgte de å bruke et utdrag fra kommentarfeltet på Facebook, og bilde av de avdøde, på forsiden – med svart bakgrunn.

– Dette er en ulykke som har berørt hele nedslagsfeltet vårt. Det er en stor tragedie, sier Saltenposten-redaktør Frank Øvrewall til Medier24.

– Det er en måte å markere og visualisere både det ufattelige, omfanget, og de veldig mange reaksjonene som har kommet fra lokalsamfunnet, sier han videre.

Redaktøren trekker frem dette som én av de positive sidene med Facebook.

– Akkurat der er Facebook et veldig fint medium hvor folk kan uttrykke sorg og medfølelse. Jeg tror også at det blir lagt merke til av de etterlatte, at de ikke bare er de som sørger, sier han.

Han sier de har fått utelukkende positive kommentarer på forsiden.

– Vi hadde ikke forventet noen negative heller, sier han.

– Forsiden er ja et uttrykk av hva folk er opptatt av. Alt annet av nyheter blir underordnet, så det forsøker vi å speile med forsiden, sier han.

Øvrewall forteller videre at foreldreparet til den ene av de to jobber i avisen, og at de har hatt god kommunikasjon rundt publisering av navn og bilde.

– Vi var ute med navn og bilde før politiet, fordi vi hadde en kommunikasjon med begge foreldrene, sier han.

Saltenposten opplyser videre at begge familiene fikk tilsendt forsidene på e-post, slik at de var forberedt på hva som ville bli trykket.

Powered by Labrador CMS