Krimpoddens Tor-Erling Thømt Ruud og produsent Vilde Worren (t.h) styrker laget med journalist Ruth Einervoll Nilsen (i midten).
Krimpoddens Tor-Erling Thømt Ruud og produsent Vilde Worren (t.h) styrker laget med journalist Ruth Einervoll Nilsen (i midten).

Ruth Einervoll Nilsen (28) ansatt i VGs Krimpodden: – Ordentlig stas

VG styrker Krimpodden-redaksjonen med ny reporter.

Publisert Sist oppdatert

Ruth Einervoll Nilsen (28) blir ny reporter i VG-podkasten Krimpodden. Hun har blant annet erfaring fra Vårt Land, NRK og Vrang produksjon.

– Vi er kjempeglade for å ha sikret oss Ruth til VG. Hun har en allsidig nyhets- og podkasterfaring som vil komme godt med i Krimpodden, i tillegg er hun knallsterk på kreativ historiefortelling og er etisk stødig, sier avdelingsleder Helle Skjervold i VGs podkastavdeling.

Krimpodden er en av Norges største podkaster, og ble nylig kåret til Årets aktualitetspodkast under Medieprisene i Bergen.

Vilde Worren er podkastens produsent, og programledere er Øystein Milli og Tor-Erling Thømt Ruud.

– Jeg synes det er oppriktig stas å få denne muligheten, og gleder meg til å bli en del av den inspirerende gjengen i Krimpodden, og avdelingen forøvrig, sier Einervoll Nilsen og legger til:

– Utfordringen i å lage aktuell, fortellende lydjournalistikk virker kjempespennende. Jeg tror skjæringsfeltet nyhetsjournalist og historieforteller passer meg bra, og jeg tror virkelig at podkastformatet kan være virkningsfullt. På krimfeltet mener jeg det kan bidra til større innsikt i, og flere nyanser til, komplekse saker – noe Krimpodden gjør veldig bra allerede.

Hun går inn i Krimpoddens redaksjon fra 1.september som journalist.

- Vi har spennende planer for Krimpodden til høsten, og gleder oss til å få Ruth med på laget, sier Skjervold.

Powered by Labrador CMS