Romsdals Budstikke satser på næringsliv – starter RB24

Romsdals Budstikke har ansatt to nye journalister og styrker satsingen på lokal næringslivsjournalistikk på Nordvestlandet.

Publisert

Polaris Media eide Romsdals Budstikka har ansatt to nye næringslivsreportere for å øke satsingen på næringslivsjournalistikk - under navnet RB24. Satsingen ble lansert tirsdag denne uka.

– Vi ser at nyheter om lokalt næringsliv og om boligmarkedet scorer veldig høyt blant leserne våre. Det må vi ta på alvor, sier nyhetsredaktør Torill Skuseth i Romsdals Budstikke.

Hun er klar på at RB24 skal være nyhetsdrevet. Målet er å være først med nyheter fra næringslivet i regionen, komme enda tettere på hele næringslivet og være oftere ute. Vi skal overvåke og avdekke, informere og inspirere. Vi skal stille de kritiske spørsmålene – men samtidig formidle de positive nyhetene, forteller Skuseth.

Hun poengterer at også kildebredde blir et spesielt fokus.

-Vi skal snakke med folk på ulike nivå, med kvinner og menn og ikke minst bruke flere yngre kilder, sier Skuseth og er ikke overrasket over at næringslivsstoffet er populært blant leserne.

Romsdals Budstikke har ansatt to næringslivsjournalister som får hovedansvaret for å drive næringslivsdekningen fremover.

Knut Dørum Lillebakk (42) har de siste årene jobbet som nyhetsreporter på Rbnett. Men i løpet av sine år i Budstikka har han jobbet med både nyheter, politikk, kultur, reportasje og historisk stoff. 

Joachim C. Høyer (31) kommer fra jobb som journalist i Tidens Krav. Han har arbeidserfaring både fra NRK og en rekke lokalaviser i Østfold. 

Samtidig er Pernille Huseby (31) ansatt som nyhetsjournalist i redaksjonen. Huseby er utdannet journalist, og har jobbet som vikar i Romsdals Budstikke de siste årene.

Powered by Labrador CMS