Artist Sandra Lyng forteller hvorfor hun tidligere denne uken  avbrøt et VGTV-intervju.
Artist Sandra Lyng forteller hvorfor hun tidligere denne uken avbrøt et VGTV-intervju.

Sandra Lyng svarer VG: Derfor avbrøt hun intervjuet

– De hadde ikke noe annet de ville snakke om så da ble intervjuet naturlig nok avsluttet, sier artisten.

Publisert

Artist Sandra Lyng har fått mye oppmerksomhet den siste tiden, etter at hun valgte å avbryte et intervju med VGTV da hun fikk et spørsmål hun ikke ønsket å svare på.

I forbindelse med en sak Medier24 publiserte fredag, sendte redaksjonen artisten en e-post med flere spørsmål vedrørende hendelsen, uten å få svar før publisering.

I en e-post til Medier24 lørdag morgen, forteller Lyng derimot sin versjon av saken.

– Jeg reagerte på at journalisten forsøkte å fremstille at jeg har en konflikt med Marion Ravn eller at jeg var skuffet eller tok meg nær av å få skryt for sangstemmen min, noe som jeg stusset veldig på, skriver Lyng og legger til:

– Det ble henvist til noe min samboer sa på Instagram samt til noe journalisten hadde sett på Jodel, sistnevnte ble klippet bort.

Artisten som for tiden er aktuell som deltaker i NRK-programmet Stjernekamp, forteller også om forløpet til at intervjuet ble avsluttet brått.

– Rett før dette startet journalisten intervjuet med «du hadde angstanfall før sending for noen uker siden, fortell litt om det» noe som føltes litt ufølsomt, skriver hun og understreker at dette også ble klippet bort i VGTVs klipp.

–Jeg hadde da hele uken før hatt digitale foredrag og intervjuer i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse og spurte om vi heller kunne snakke om noe annet. 

Lyng syntes det ble for omfattende, sårt og alvorlig å snakke om psykisk helse i det som skulle være et kort intervju.

 – Medieskapt konflikt

I e-posten skriver Lyng hun at hun mange ganger i sin karriere har gått på kompromiss med seg selv for å være såkalt «flink pike».

Under intervjuet med VGTV var det derimot annerledes.

– Denne gangen kjente jeg at jeg ikke hadde overskudd til å bli dratt inn i en medieskapt konflikt, skriver hun og legger til:

– Jeg ga de også sjansen til å stille andre spørsmål slik at de kunne få et fullt intervju, (også klippet bort) men de hadde ikke noe annet de ville snakke om så da ble intervjuet naturlig nok avsluttet.  

På spørsmål om hun i etterkant av episoden synes hun burde håndtert saken annerledes, svarer Lyng: 

– Nei,  jeg er stolt over at jeg turte å sette grenser for meg selv og si ifra at jeg ikke vil bidra til en tabloidskapt krangel. Med alder, og spesielt etter at jeg ble mor, har jeg funnet styrken i meg og begynt å forstå hvor viktig det er å stå opp for seg selv og sette grenser for hva som er greit og ikke. 

Samtidig spør hun retorisk: 

– Hvordan kan jeg lære sønnen min og ungdom jeg har foredrag til om grensesetting om jeg ikke gjør det selv?

Ble kalt uproff 

Fredag stilte VGTV-redaktør Rolf Sønstelie spørsmål ved Lyngs profesjonalitet i et intervju med Medier24

– Jeg synes det er uproft av en person av hennes format. Hun har vært en offentlig person i flere år, og har søkt offentlighet i forbindelse med Stjernekamp nå. Da må du tåle spørsmål som ikke bare er «blabla», sier han.

Artist Sandra Lyng deltar i årets utgave av Stjernekamp på NRK. 
Artist Sandra Lyng deltar i årets utgave av Stjernekamp på NRK. 

VGTV-redaktøren mener samtidig at mange av deres lesere vil forvente at hendelsen på Stjernekamp følges opp, og at spørsmålet som Lyng ble stilt ikke er spesielt kritisk.

I sin opprinnelige e-post besvarer Lyng spørsmål som ble gitt før Rolf Sønstelie uttalte seg til Medier24.  Artisten har i etterkant blitt forelagt redaktørens påstander, og besvarer disse gjennom Stjernekamps pressekontakt, Helene Amlie.

Om episoden med Marion Ravn, skriver Amlie i en e-post:

– Sandra har ikke på noe tidspunkt kranglet med Marion Ravn. Når VGTV nesten en uke etterpå spør henne om kjærestens reaksjon, føler hun umiddelbart at man her er ute etter å gi inntrykk av en konflikt. Hun sier at hun ikke ønsker å gjøre dette til en sak og avbryter den tråden når journalisten viser til kommentarer på Jodel. Dette var utslagsgivende for at hun satte strek, men det er klippet bort i VGTVs sak.

– Stemmer ikke at hun gikk

Pressekontakten støtter også Lyngs påstand om at  VGTV fikk mulighet til å stille henne andre spørsmål etter at hun reagerte på det opprinnelige spørsmålet.

– Det stemmer ikke at Sandra gikk fra intervjuet. Hun sa at rett etterpå at hun gjerne svarte på andre spørsmål, noe VGTV ikke ønsket.

–VGTV hadde bedt om noen minutters intervju, som ble organisert på kort varsel mellom levering i barnehage og på vei inn til kostymeprøve på NRK. Jeg hadde heller ikke hatt tid eller anledning til å drøfte med henne hva VGTV ønsket å snakke om, noe jeg tar selvkritikk på.

– Jeg oppfattet at de ønsket en positiv sak om Sandras utvikling i Stjernekamp og forestilte meg ikke at episoden i ettertid ville bli framstilt på denne måten.»

Pressekontakt for NRKs Stjernekamp, Helene Amlie
Pressekontakt for NRKs Stjernekamp, Helene Amlie

Samtidig  slår Amlie tilbake mot Sønstelies kommentarer om Lyngs profesjonalitet.

– Sandra har gjennom åtte uker i Stjernekamp jobbet beinhardt og imponert seerne lørdag etter lørdag på direktesendt TV. Hver uke er det nye utfordringer og fullt fokus på neste sending. Å kalle henne uprofesjonell og diva fordi hun velger ikke å kommentere en tidligere dommertilbakemelding eller diskusjoner på Jodel, får stå for VGs regning.

Til slutt er Amlie kritisk til at hun ikke ble kontaktet før Medier24 publiserte sin sak fredag ettermiddag.

– Jeg er presseansvarlig for Stjernekamp og regner med at det er meg M24 viser til når dere skriver at deres henvendelser ikke er besvart. Jeg har ikke blitt kontaktet av M24 på noe tidspunkt verken på telefon, SMS eller mail om denne saken, så det må dere fjerne.

Powered by Labrador CMS