Feil Ingebrigtsen på VG-fronten onsdag formiddag.
Feil Ingebrigtsen på VG-fronten onsdag formiddag.

VG byttet ut Tor med Roger - ga million­fallskjerm til feil Ingebrigtsen

- En pinlig tabbe som ikke skal skje. Vi må bare beklage, sier avdelingsleder Trond Olav Skrunes.

Publisert

En samlet nordnorsk presse har den siste uka skrevet spaltekilometere om konflikten i Helse Nord og landsdelens største sykehus, UNN i Tromsø. En avgått direktør har fått millioner i sluttpakke og etterlønn - og i dag nådde saken også Norges største nettavis, VG.no

Men det var bare ett problem med dekningen: Verdens Gang misset på forsidebildet, og brukte et bilde av Roger Ingebrigtsen i stedet for den avgåtte sykehusdirektør Tor Ingebrigtsen. 

Roger er kjent som tidligere journalist, Ap-politiker og er nå daglig leder for Agenda Nord-Norge. 

Da Medier24 kontaktet avdelingsleder Trond Olav Skrunes i VG onsdag formiddag, var det rett etter at feilen var rettet. Han legger seg helt flat: 

- Her er det ikke så veldig mye å si - vi må bare beklage at vi «henger ut» feil person til denne saken. Det er selvsagt pinlig. 

En menneskelig feil

- Hvordan kan sånt skje?

- Akkurat nå vet jeg ikke helt hvordan dette ble til, men vi har rett og slett tatt feil bilde. Menneskelig feil har skjedd før, og det er nok ikke første eller siste gang verken i VG eller andre medier. Men det skal selvsagt ikke skje, understreker Skrunes. 

Hvor mange minutter feilen lå ute, er uvisst: Selve saken er merket publisert 10.15, men det betyr ikke at det var da forsidepresentasjonen og bildet ble brukt. Bildet har tilsynelatende ikke vært brukt på selve saken. 

Medier24 observerte feil forsidebilde brukt både litt før klokka 11 og litt over. 11.06 var bildet endret. VGs avdelingsleder er selv ikke helt sikker på tabbens varighet:

- Jeg vet i farta ikke hvor lenge dette lå ute, sier Skrunes til Medier24.

Roger tar det ikke så tungt

Roger Ingebrigtsen, som feilaktig ble hengt ut som avgått sykehusdirektør, tar det hele med et smil overfor Medier24: 

- Det hadde selvsagt ikke vært meg i mot å få den lønn, men så vel er det altså ikke!

Selve feilen kommenterer den tidligere journalisten og nyhetsredaktøren slik: 

- Det skjer nok større tabber på operasjonssaler, slakterier og mediale desker i dette landet hver eneste dag, så dette skal jeg nok leve godt med. Når man sitter i Oslo og skriver om Ingebrigtsen i Nord-Norge må det vel være enten Tor eller Roger, så det er kanskje ikke så lett...

Powered by Labrador CMS