Her får
Her får "Vårt Lille land", produsert av TV2 for TV2, Gullruten 2013 for Beste dokunentar-og faktaserie. Programlederne Tonje Steinsland og Gerhard Helskog i front.

Språkpriser til Tonje Steinsland, Anders Borgen Werring og Knut Olav Åmås

Riksmålsforbundet deler ut pris i tre kategorier, og i TV-kategorien er det Tonje Steinsland, kjent fra «Vårt lille land», som trekker det lengste strået.

Publisert

Riksmålsforbundets mediepriser 2019 går til Tonje Steinsland, Anders Borgen Werring og Knut Olav Åmås.

Riksmålsforbundet deler ut pris i tre kategorier, og i TV-kategorien er det Tonje Steinsland, kjent fra «Vårt lille land», som trekker det lengste strået. Juryen argumenterer slik:

«På TV er ordvalget viktig. Det må være forståelig for et bredt publikum, og her lykkes Tonje Steinsland særdeles godt. Hun bruker det daglige, enkle språket for å fortelle ofte sterke historier».

Det er Knut Olav Åmås, direktør i Fritt Ord og spaltist i Aftenposten, som får Gullpennen – blant annet for det juryleder Tom Egeland karakteriserer som «et krystallklart språk».

Anders Borgen Werring i NRK Dagsnytt får Lytterprisen for god nyhetsjournalistikk og for ypperlig fremføringsevne.

«Han har et godt og gjennomarbeidet språk som er lett å forstå, og han fremfører det tydelig og troverdig uten at det virker stivt», mener Lytterprisens jury.

Prisene overrekkes under et arrangement i Oslo 4. april.

Powered by Labrador CMS