To tidligere ansatte selger seg ut av Resett

Tidligere nyhetsredaktør Elisabeth Sjølie og tidligere journalist Bjørg Uhlen selger sine til sammen 6000 aksjer i Resett. – Vi jobber ikke i Resett mer og går videre til noe annet, sier Sjølie til Medier24.

Publisert

To tidligere Resett-ansatte, Bjørg Uhlen og Elisabeth Sjølie, selger sine aksjer i selskapet. Til sammen eier de 6000 aksjer i selskapet, skriver Uhlen på Twitter. 

Totalt utgjør det om lag 2,6 prosent av selskapet, ifølge Proff.no.

Sjølie har tidligere har tittelen nyhetsredaktør i Resett, mens Uhlen har vært journalist i avisa. Sjølie har tidligere gått ut mot Resett, og blant annet tatt avstand fra kvinnesynet til redaktør Helge Lurås, ifølge NRK

Sjølie bekrefter overfor Medier24 at de selger seg ut, og skriver følgende i en kommentar til Medier24.

– Vi jobber ikke i Resett mer og går videre til noe annet. Men Resett definerer seg selv som en dugnad, for og av vanlige folk. På denne måten gir vi mange av dem en mulighet til både å ha eierskap og å påvirke videre, skriver hun.

Den største eieren i Resett er, ifølge oversikten på Proff.no, Staff-gruppen, som eies av Lars Ketil Staff. Staff-gruppen eier 22,8 prosent av Resett da oversikten ble laget. 

Datum Invest, som Jan Haudemann-Andersen står bak, eier ifølge Proff 22,7 prosent av selskapet. Gjennom selskapet Glencoe AS eier Christian Mikkel Dobloug 18,2 prosent. Resett-redaktør Helge Lurås eier 6,5 prosent av egen avis, ifølge den samme oversikten. 

Da Lurås annonserte planene om Resett, sa han følgende til Medier24 om hva de skulle være

– Vi prøver å lage en bred plattform, hvor de som føler seg mer konservativ, realistisk eller innvandringskritiske, ikke føler seg latterliggjort med en gang når de stiller opp. Samtidig skal vi heller ikke gjøre det mot dem som står «på den andre siden», sa Lurås til Medier24 i august 2017.

Powered by Labrador CMS