Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner ble fysisk kvalm da han leste kommentarfeltet på Resett.no etter New Zealand-terroren. Han ønsker at politiet vurderer om de er straffbare, skriver Dagbladet.

Norsk statsråd blir kvalm av å lese Resetts kommentar­felt etter terroren: - Jeg blir fysisk dårlig

Nå vil Jan Tore Sanner at politiet vurderer lovligheten i noen av kommentarene, skriver Dagbladet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner ble fysisk kvalm da han leste kommentarfeltet på Resett.no etter New Zealand-terroren. Han ønsker at politiet vurderer om de er straffbare.

Det skriver Dagbladet mandag formiddag.

Under Høyres landsmøte i helga uttrykte Sanner en bekymring over at tradisjonelle medier står svakere mot falske nyheter og hatske ytringer.

Dagbladet gjorde Sanner oppmerksom på denne saken fra Filter Nyheter, som tar for seg ytringer i kommentarfeltet på Resett etter terrorangrepet i New Zealand, der noen uttaler at det ikke var terrorister, men motstandsfolk.

- Jeg er vel kjent med at det spres mye hat på nett og kommentarfelt. Det opptar meg og bekymrer meg. Men det Resett slipper gjennom, det er skremmende. Det er farlig. Jeg blir fysisk dårlig av å lese det. Resett-redaktøren bærer et tungt ansvar når han slipper gjennom den type kommentarer, forteller Jan Tore Sanner til Dagbladet.

Resett-redaktør Helge Lurås sier følgende i et tilsvar til Dagbladet:

- Vår vurdering går grunnleggende på om de faller innenfor ytringsfriheten. I tillegg sletter vi grov sjikane mot enkeltpersoner. Et viktig prinsipp i ytringsfriheten er nettopp å tillate de ytringene man selv tar avstand fra, skriver Lurås i en epost til Dagbladet.

Powered by Labrador CMS