Programleder Vidar Lønn-Arnesen i Radio Vinyl.
Programleder Vidar Lønn-Arnesen i Radio Vinyl.

Radio Vinyl og Vidar Lønn-Arnesen gjenoppliver «Ti i skuddet»: – Dette er nesten litt galskap

Vidar Lønn-Arnesen ruller ut «Ti i skuddet» rett etter jul – og spiller samme musikken, til samme tid og med samme dama i studio. Men uten mentometerknapp og med en ekstra «d» i tittelen.

Publisert

I «Tid i skuddet» loves det gjenhør med for lengst avgjorte topplister, som Lønn-Arnesen har funnet fram til i sitt arkiv – og skal spille seg gjennom på DAB-kanalen Radio Vinyl.

– Dette er nesten litt galskap, sier Lønn-Arnesen om gjenopplivningen av sin gamle radiosuksess. Originalprogrammet samlet hundre tusen av lyttere rundt radioapparatene fra lanseringen 23. april 1965 – og raskt ble norsk ungdoms viktigste referanse til populærmusikken, heter det i pressemeldingen.

I 1965-debuten ble Roger Miller med «King of the Road», Cliff Richard med «The Minute YouŽre Gone» og Sven-Ingvars «Det var i vår ungdoms fagreste vår» stemt fram som vinnere.

Når Radio Vinyl gjenoppliver Lønn-Arnesen-suksessen, skjer det til og med til samme klokkeslett – klokken 17, med samme gjester og spillelister.

– Dette skal bli så originalt som mulig uten mentometerknappen, og jeg håper det skaper de beste minner og den samme begeistring hos dagens lyttere, sier Lønn-Arnesen, som også har med samme radiomakker i studio: Kona Tove, som han møtte nettopp da han begynte i NRK.

– Jeg forelsket meg fra første øyeblikk da jeg møtte Tove i Det hvite hus på Marienlyst i Oslo. Så ble hun senere engasjert som sekretær for «Ti i skuddet» og vi ble forlovet i september 1966. 26. august i år feiret vi gullbryllup. Så «Ti i skuddet» har vært både mitt profesjonelle og private viktigste øyeblikk, heter det fra radioveteranen.

Powered by Labrador CMS