Programleder Torkil Torsvik i Radio Rock, her i regnponcho fra Trondheim Rock. Foto: Privat
Programleder Torkil Torsvik i Radio Rock, her i regnponcho fra Trondheim Rock. Foto: Privat

Sommerpraten

Radio Rock-Torkil mener en av de mange justisministerne er årets flause

–  Blir sikkert mye god underholdning i «Skal vi danse» til høsten tenker jeg, sier Torkil Torsvik i sommerpraten.

Publisert

I «sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste mann ut er Torkil Torsvik, programleder i Radio Rock. 

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2019?

– Veldig tøft halvår for radiobransjen, men folk fortsetter jo å høre på, så da er det vel bare å vente på neste bølgetopp. Heldigvis har Radio Rock fortsatt å vokse og det er nok et bevis på at det for tiden lønner seg å være «smale» og lage godt innhold som treffer målgruppa. De som er noe «midt i mellom» og som prøver å treffe absolutt alle, har det nok verre for tiden. Så jeg må si jeg tok sommerferie med en god følelse i magen i starten av juli. Etter å ha møtt blide lyttere på en del festivaler og konserter i sommer, gleder jeg meg til å spille mer ekte rock og få besøk av flere band i august.

 – Hva er årets flause til nå?

– Jeg sliter med å velge blant de mange justisministrene vi har blitt kjent med det siste året, og ikke minst kvinnfolkene deres. Det må nok bli en av dem. Blir sikkert mye god underholdning i «Skal vi danse» til høsten, tenker jeg.

Programleder Torkil Torsvik i Radio Rock.
Programleder Torkil Torsvik i Radio Rock.

 – Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år?

– Jeg blir inspirert av nerder. Folk som har lært seg veldig mye om noe som, i den store sammenhengen, er bitte lite. Jeg kunne sagt kollega Kristopher Schau, men denne gangen vil jeg trekke fram super-nerden Finn Bjelke i Radio Vinyl. I hans mini-podkaster om David Bowie finner jeg god inspirasjon til å fortsette å nerde på egen hånd, om Iron Maiden, Sabbath og mine favoritt-år mellom 1990 og 1994. Grønsjen «drepte» rocken, sier de, men for en herlig glanstid dette var både for norsk og internasjonal rock og metal. Don’t get me started. 

– Hva gjør du i sommer?

– For en nybakt trebarnsfar blir det mye berg- og dalbanekjøring på tivoli, stressleting etter dass og glaning på bjørner, pingviner og anakonda med de to eldste - mens kona stadig jakter på nye absurde steder der hun kan slenge fram puppen til minsten. Fikk også noen dager på DNT-hytta Fondsbu i Jotunheimen, som jeg vil anbefale på det sterkeste. Rå natur! Sikkert moro med sydenbuffet, ABBA-show og bamseklubb, men sommerstid er det Norge som gjelder.

– Det har selvsagt også blitt en god dose med sommerrock! Foo Fighters i Bergen var stas, bortsett fra dass-køen. Stemninga på Buktafestivalen i Tromsø var et stort høydepunkt. I tillegg bød lørdagen under Trondheim Rocks på mye snadder for en scandirock-nostalgiker, før 72 år gamle Iggy Pop entret scenen. Etter en aften med den karen gir man en lang faen i at alderdommen rykker stadig nærmere.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Fortsetter å lese litt i Aftenposten selv om det er ferie. Facebook har begynt å kjenne meg ganske godt, så jeg blir rimelig greit oppdatert på musikknyheter der. Og i bilen er det NRK Super og lydbøker om Otto Monster som gjelder. Mye fis, bæsj og snørr - og det passer meg utmerket. Når alle i baksetet har sovna sjekker jeg om sommervikaren min, Stian, spiller like mye Maiden som jeg gjør på Radio Rock, hehe. 

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Tabber er som kjent best på radio, og den første sommeren jeg skulle være nyhetsanker på hurra-kanalen Kanal 24 bød på en rekke gode latterkuler. Det er ikke like vanlig lenger nå, men i 2005 satt som regel programlederne i samme studio og hørte på bulletinen mens vi leste. Leste vi feil var det umulig å holde maska. Altså, når typer som Espen Thoresen, Lars Eikanger og Johan Golden sitter og gapskratter to meter unna blir det mye stotring, knising og, etter min mening, god radio. Et minneverdig øyeblikk er den gangen jeg, som er stor fan av Tolkiens «Lord of the Rings», skulle lese opp en melding om et stort religiøst vekkelsesstevne i Sarons Dal - som jeg ved en liten glipp uttalte «Saurons Dal» på riksdekkende radio. Jeg hadde vel noen flere nyhetsmeldinger å lese opp, men måtte bare avbryte hele greia. Fikk ikke fram et ord. I bakgrunnen var det en eller annen som hvisket «Morrrdoorrr» med Gollum-stemme - og min autoritet som nyhetsanker var en saga blott.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Ikke prøv å være som alle de andre flinkisene. Skriv litt annerledes. Bruk dialekta di. Våg å være snål. Din egenart kan fort bli tunga på vektskåla den dagen det blir tid for å diskutere fast kontrakt.

Powered by Labrador CMS