Radio Revolt.
Radio Revolt.

Studentradio må si opp leieavtale på DAB

Manglende støtte fra Medietilsynet og økte leiepriser gjør at studentradioen Radio Revolt ser seg nødt til å si opp DAB-leieavtalen.

Publisert

Siden 2015 har studentradio sendt på DAB. Onsdag 31. august 2022 er siste dag radioen har sine sendinger på DAB. Det blir markert med en 24-timerssending.

I 2017 ble Radio Revolt nødt til å søke om støtte fra Medietilsynet for å betale for DAB-leieavtalen, noe de også fikk innvilget. Men med en økende leieavtale er det ikke lenger økonomisk grunnlag å sende på DAB.

– Vi er en frivillig studentorganisasjon som ikke tjener penger på innholdet vårt, og derfor var støtten fra Medietilsynet ekstremt viktig for at Radio Revolt kunne sende på DAB. I vår fikk vi langt mindre støtte enn tidligere. Pengene strekker ikke til, og vi så ingen annen mulighet enn å si opp avtalen, sier ansvarlig redaktør i Studentmediene, Øyvind Soldal Rasmussen i en pressemelding.

Radioredaktør i Radio Revolt, Marie Aanes, forteller at det leieavtalen var en umulig situasjon for aktøren.

– Med de hinsides høye prisene for å sende på DAB, er det helt umulig for en ikke-kommersiell studentradio som Radio Revolt å betale regningen. Dermed skyves mindre aktører av lufta, noe vi er veldig lei oss for, sier hun.

Powered by Labrador CMS