Her skjønner journalisten Sarah Ryley at hun har vunnet Pulitzer - verdens mest anerkjente journalistpris

Pulitzer-prisen i 2017 går til New York Daily News og ProPublica for avsløringen av hvordan politiet i New York kastet fattige ut av boligene sine.

Publisert

Pulitzer-prisene er USAs viktigste priser for journalistisk arbeid og vinnerne utpekes av en uavhengig jury som administreres av Columbia University Graduate School of Journalism i USA.

Journalistene i New York Daily News og ProPublica gikk gjennom 516 tilfeller for å avdekke hvordan politiet på ulovlig vis fikk hundrevis av mennesker kastet ut av hjemmene sine, enda mange av dem ikke hadde gjort noe ulovlig.

I en video publisert av New York Daily News holder den svært lykkelige journalisten Sarah Ryley sin takketale.

– Jeg er så utrolig beæret og begeistret og for en gangs skyld er jeg målløs, sier hun foran sine kolleger i redaksjonslokalene.

Washington Posts David Fahrentholt får prisen for dekningen av amerikansk politikk for å ha avslørt tvilsom praksis ved Donald Trumps velferdsorganisasjon.

Prisen for gravende journalistikk går til International Consortium for Investigative Journalism, McClatchy newspapers og Miami Herald for det enorme prosjektet med å avdekke Panama-papirene, der hundrevis av journalister på seks kontinenter deltok.

Prisen ble etablert av Joseph Pulitzer, en ungarsk-amerikansk forfatter og avisforlegger.

Powered by Labrador CMS