Pressepodden:

Tone Sofie Aglen: – Hele Presse-Norge hadde hatt godt av å oppleve litt av det VG har opplevd

VG-kommentatoren tror Bar Vulkan-krisen i 2019 ga en ny vår for mediebransjen. – Folk i mediene har vært for lite ydmyke og flinke til å ettergå hverandre, forteller hun i Pressepodden fra Medier24.

Publisert

Tone Sofie Aglen kom inn i mediebransjen helt uten journalisterfaring i 2014 - men er siden det blitt en av Norges mest profilerte politiske kommentatorer.

I fjor meldte hun overgang fra Adresseavisen til VG - og var blant annet en av de mest brukte gjestene i Dagsnytt18 i 2019.

Overgangen til Akersgata kom på et spesielt tidspunkt, med et VG i Bar Vulkan-krise. Det ble ekstra spesielt for Aglen, som selv hadde jobbet mye med Trond Giske-saken som Adressa-kommentator.

Pressepodden:

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

– Jeg hadde snakket om Trond Giske på inn- og utpust det siste året, følte jeg, sier hun i Pressepodden fra Medier24.

– Det var en spesiell stemning i VG, men jeg hadde hatt noen måneder til å forberede meg. Jeg gikk lenge i oppsigelse, og jeg kom inn etter at det hadde roet seg. Men det var et stort sår i VG, og noe mange var opptatt av. Det preget også den politiske journalistikken, sier Aglen.

Hun ble likevel imponert over hvordan VG håndterte krisen, og alle grepene som er gjort i etterkant.

– Jeg tror veldig mye av det VG har gjort. Det å ta en fot i bakken, se på kildebruken og de på hva slags saker man jobber med. Jeg tror hele Presse-Norge kanskje hadde hatt godt av å oppleve litt av det VG har opplevd, sier Aglen. 

– For meg som har vært såpass kort i journalistikken, så har jeg alltid synes at folk i mediene er for lite ydmyke og flinke til å ettergå hverandre. Med Bar Vulkan-saken var det en ny vår for mediene. Det er grunnleggende sunt. Men for VG var det ekstra tøft, medgir hun.

Aglen forteller også om overgangen fra Trondheim til «Oslo-bobla», tilstanden til den politiske journalistikken i Norge og den litt uvanlige yrkesfaglige bakgrunnen hennes. 

Hør hele episoden i Spotify, iTunes eller Acast!

VG- kommentator Tone Sofie Aglen er gjest i andre episode av Pressepodden.
VG- kommentator Tone Sofie Aglen er gjest i andre episode av Pressepodden.
Powered by Labrador CMS