Programlederen Rajan Chelliah jobbet 19 år i NRK før han plutselig fikk beskjed om at han ikke lenger hadde noen jobb - så fulgte det nesten år med rettssaker, advokater og et ellers hodebry.
Og nylig avviste Høyesterett å to opp saken. Nå forsøker han å legge det bak seg - og se fremover.
– Jeg synes dette er en bruk-og-kast-mentalitet fra NRK, sier Rajan i Pressepodden.
Pressepodden:
En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.
Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.
Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.
Han har gitt opp å få tilbake i jobben i NRK, men tar på veien ut et kraftig oppgjør med sin tidligere arbeidsgiver. Nå ønsker han å fortelle hvordan han har opplevd å møte sin arbeidsgiver i retten.
– Det har vært veldig tøft. Jeg hadde ikke forutsett at jeg ville havne i denne situasjonen, for da beskjeden kom om at NRK Østlandssendingen skulle kutte 10 årsverk, så tenkte jeg at det ikke angår meg.
Chelliah fikk etter 19 år i NRK beskjed om at han «ikke hadde tilstrekkelig kompetanse» tilbake i 2018 - og siden den gang har Norsk Journalistlag og Chelliah sammen gått hele rettsrunden opp til de nå ble avvist i Høyesterett, fordi de så på saken som prinsipielt viktig.
Lagmannsretten mente derimot at NRK har oppfylt sine forpliktelser når det kommer til Arbeidsmiljøloven og at oppsigelsen av Chelliah var saklig begrunnet.
I Pressepodden snakker han ut om sjokket, den vonde prosessen og hvordan han skal komme seg på fotene igjen. Og han innrømmer at det har vært vanskelig.
– Jeg har søkt over 100 jobber og kommet på en del intervjuer, men ikke fått jobb ennå, sier han.
Medier24 har vært i kontakt med NRK i forbindelse med Pressepodden. Jannicke Engan i NRK uttaler følgende på en tekstmelding om:
«Vi har forståelse for at saken har vært krevende for de som ble rammet av nedbemanningen. Saken har nå vært behandlet i tre rettsinstanser som har gitt NRK medhold».
- Hør hele sendingen øverst i denne saken eller der du ellers hører lyd, som Spotify, iTunes, Acast eller andre steder.