Slik unngår Thailands statsminister kritiske spørsmål fra pressen: Fikk en pappfigur til å «svare» for seg

- Spør denne fyren, sa han, lo og forlot pressekonferansen.

Publisert

Thailands statsminister Prayuth Chan-ocha har funnet oppskriften på hvordan man unngår å svare på spørsmål ved en pressekonferanse.

Denne uken plasserte han like gjerne en pappfigur av seg selv foran pressekorpset - og forlot konferansen i Bangkok uten å svare på spørsmål, skriver BBC.

-Hvis dere vil stille meg spørsmål om politikk eller konflikt, så spør denne fyren, sa han og lo samtidig som en ansatt løftet inn pappfiguren.

Thailand er på 142. plass av 180 land på Reporters Without Boarders sin liste «World Press Freedom Index». Fra 2016 til 2017 falt landet seks plasseringer.

Statsminister Prayuth Chan-ocha foran en pressekonferanse.
Statsminister Prayuth Chan-ocha foran en pressekonferanse.

Statsminister Prayuth kom til makten under statskuppet 22. mai i 2014 og har siden lovet å skrive ut nyvalg, uten at det har skjedd.

Militærjuntaen har erklært unntakstilstand i landet og har tidligere innført forbud mot politiske samlinger, har innført internettsensur og tok tidlig kontroll over flere medier.

BBC skriver at de oppmøtte reporterne på pressekonferansen ikke fikk stilt ham spørsmål om valget, den økende volden sør i landet eller de strenge lovene mot majestetsfornærmelser.

Og måtte ta til takke med å ta bilder av en pappfigur.

Powered by Labrador CMS