Stig Jakobsen forlater Tromsø for å lede den nye avisen.
Stig Jakobsen forlater Tromsø for å lede den nye avisen.

Polaris Media tar opp kampen med Amedia - lanserer ny avis

Polaris henter Stig Jakobsen fra iTromsø for å lede den nye nettavisen på Steinkjer.

Publisert

Polaris Media lanserer denne høsten en ny heldigital nettavis på Steinkjer, opplyser konsernet.

«Gjennom grundig, lokal og dagsordensettende journalistikk er ambisjonene å utgjøre en forskjell i livene til menneskene i byen.», skriver Polaris i en pressemelding.

Trønder-Avisa omtalte saken først.

Nåværende sjefredaktør og administerende direktør i iTromsø, Stig Jakobsen, hentes inn for å lede den nye avisen.

– Mange stusser sikkert over at jeg forlater jobben i Tromsø, men oppgaven ble simpelthen for fristende. Jeg har vært med og startet til sammen 10 magasiner, i min periode i Bonnier, og vet hvor gøy det er. Har imidlertid aldri fått vært med å starte avis. Selv om det kanskje ikke ser sånn ut, var jeg for ung til å oppleve at iTromsø ble startet – for 122 år siden, sier Jakobsen.

Lanseringen er åpenbart et svar på Amedias oppkjøp i Trønder-Avisa tidligere i år. Foruten Trønder-Avisa, er det også Steinkjer-Avisa i byen fra før av.

Jakobsen mener likevel det er plass til en avis nummer tre.

– Trønder-Avisa har en ambisjon om å være en regionavis, med bredden det innebær. Steinkjer-Avisa er lokal, men har hatt hovedfokus på papirproduktet. Vi synes Steinkjer fortjener en offensiv nettavis som løfter frem de viktigste sakene og tar på alvor det som skjer i byen, sier han.

Polaris eier fra før av avisene Adresseavisen, Innherred, Bladet og Fosna-Folket nord i Trøndelag.

Det er foreløpig ikke offentliggjort hva det nye navnet på avisen blir, men Polaris opplyser at det allerede er ansatt tre journalister: Silje Olsen Engenes, Even Thodesen og Tea Eline Skarpjordet.

Powered by Labrador CMS