Programleder Tor-Erling Thømt Ruud og krimkommentator Øystein Milli fronter podden, der målet er å dekke pågående krimsaker.
– Vi har «Krimpodden» lenge, men den er blitt stemoderlig behandlet. Før sommeren lagde vi noen episoder om Lørenskog-saken, og det ble godt mottatt. Da skjønte vi at det går an å fortelle om pågående krimsaker på en fortellerteknisk god og fengende måte, sier Ruud til Medier24.
Han håper og tror at poddens kommende, unike innhold vil fenge like godt.
– Det er mange gode true crime-podkaster der ute, men det er ingen andre som gjør det vi skal gjøre. Det blir krevende, og vi legger lista høyt. Men det blir utrolig givende og gøy, sier Ruud.
– Er en krimnerd
Første episoden vil handle om den mye omtalte Bertheussen-saken, som snart skal opp for retten.
– Vi vil gi folk en innføring i sakene på en god og pedagogisk måte. Det er kanskje flere som lurer på hva Bertheussen-saken egentlig handlet om igjen. Hva skjedde og hvorfor er saken så spesiell?
– Hvis du ikke får lest alle artiklene som skrives om saken, så kan du bruke en halvtime med oss og få hele bildet. Podden erstatter likevel ikke krimdekningen til VG, men er et tillegg, sier Ruud.
Han påpeker at de skal samarbeide tett med krimredaksjonen.
– Vi skal fortelle om krimsakene på en fengende måte, men podkasten vil selvsagt ha den samme etiske journalistiske standarden som i VGs dekning ellers, sier Ruud.
Milli ser frem til å ta del i den nye satsingen.
– Jeg gleder meg veldig. Jeg er glad for at vi nå endelig satser ordentlig på «Krimpodden». Den er blitt forsømt, men nå gjenopplives den og blir mer vital, sier Milli til Medier24.
Den erfarne journalisten har dekket krimsaker siden slutten av 1990-tallet, og ser på podkasten som en ny mulighet til å formidle sin store lidenskap.
– Jeg er en krimnerd som har jobbet med alle de store krimsakene i Norge de siste 20 årene. I podkasten får jeg en litt friere rolle, og skal bidra med analyse, dybde og bakgrunn, sier Milli.
– Det blir veldig spennende. Podkast er et fint format for å kunne formidle krimstoff på. Det er morsomt å få nye verktøy i verktøykassa, sier han.
– Gir oss noen begrensninger
Både Ruud og Milli ser imidlertid utfordringer med den nye samtidssatsingen.
– Det er lettere å få folk som var involvert i saker 15 år tilbake til å stille opp. Men vi har mye krim-kompetanse på VG-huset, og vi snakker med kilder hele tiden, sier Ruud.
– Fra et fortellerperspektiv kan det være en fordel å omtale noe som er avsluttet, slik at man kan se helheten. Å dekke pågående saker gir oss noen begrensninger, men samtidig gir det også muligheter, sier Milli.
Og utdyper:
– Vi følger saken fortløpende og vil la lytterne følge utviklingen i et annet format.