VG- kommentator Tone Sofie Aglen  forteller blant annet om hvordan det var å bli en del av «Oslo-bobla» i den siste episoden av Pressepodden.
VG- kommentator Tone Sofie Aglen forteller blant annet om hvordan det var å bli en del av «Oslo-bobla» i den siste episoden av Pressepodden.

Pressepodden:

Tone Sofie Aglen om starten på journalistkarrieren: – Jeg gråt på kontoret og angret dypt og inderlig

VGs politiske kommentator hadde en tøft møte med mediebransjen da hun ble ansatt i Adresseavisen i 2014, forteller hun i Pressepodden fra Medier24.

Publisert

Tone Sofie Aglen kom inn i mediebransjen helt uten journalisterfaring i 2014 - men er siden det blitt en av Norges mest profilerte politiske kommentatorer.

I fjor meldte hun overgang fra Adresseavisen til VG - og var blant annet en av de mest brukte gjestene i Dagsnytt18 i 2019.

Pressepodden:

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

Men starten på hennes mediekarriere i Adressa for snart seks år siden var ingen dans på roser, forteller hun i Pressepodden fra Medier24.

– I VG opplevde jeg å bli tatt imot med åpne armer. Men da jeg begynte i Adresseavisa opplevde jeg ikke å bli tatt imot med åpne armer. Jeg husker jeg satt og gråt på kontoret mitt og angret dypt og inderlig på det valget jeg hadde gjort. Jeg følte da at jeg ble sett på med mistenksomhet, forteller Aglen. 

Den gangen kom hun fra en jobb som kommunikasjonsdirektør i SIVA, men hadde også en betydelig politikerkarriere bak seg.  

Hun mener den litt uvanlige bakgrunnen og veien inn til Presse-Norge er en styrke.

– Det er i hvert fall ingen ulempe. Det er en svakhet for journalistikken i dag at det er få som har en annen bakgrunn, sier Aglen.

Hun forteller også om overgangen fra Trondheim til «Oslo-bobla», hvordan det var å komme inn i et VG i Bar Vulkan-krise i 2019 og tilstanden til den politiske journalistikken i Norge. 

Hør hele episoden i Spotify, iTunes eller Acast!

VG- kommentator Tone Sofie Aglen er gjest i andre episode av Pressepodden.
VG- kommentator Tone Sofie Aglen er gjest i andre episode av Pressepodden.
Powered by Labrador CMS