MH simon
MH simon

Sykehus klager Helgelands Blad inn til PFU

– Helgelands Blad sin hovedartikkel framstiller bevisst de faktiske forhold fei, sier kommunikasjonsdirektøren i en pressemelding. Helgelands Blad avviser brudd på god presseskikk.

Publisert

Helgelandssykehuset klager en reportasje i Helgelands Blad om situasjonen ved Sandnessjøen sykehus inn til PFU, skriver Helgelands Blad selv. 

De viser til en pressemelding, hvor kommunikasjonssjef Tore Bratt skriver:

– Helgelands Blad sin hovedartikkel framstiller bevisst de faktiske forhold feil, på tross av gjentatte forsøk fra Helgelandssykehuset sin side å få korrigert innholdet. Vi opplever måten Helgelands Blad og artikkelforfatteren opptrer på som sterkt kritikkverdig, og mener dette er egnet til å villede leserne. Av den grunn vil Helgelandssykehuset klage artikkelen og artikkelforfatteren inn til Pressens Faglige Utvalg, skriver Bratt i pressemeldingen gjengitt av Hblad.

Redaktør Morten Hofstad avviser at de har brutt god presseskikk, men sier til egen avis at de kommer til å rette en dato i en bildetekst, som ikke stemmer. 

– Reportasjen inneholder en faktisk feil; i en bildetekst står det at bildet ble tatt i august 2017, mens bildet faktisk ble tatt 21. april samme år. Det skal vi selvsagt presisere. Øvrig vesentlig faktainnhold, spesielt tallene for tekniske tiltak, er Helgelandssykehusets egne, sier Hofstad til egen avis.

Powered by Labrador CMS