Espen Ottosen klager Homoterapi-serien til VGTV inn til PFU

– Jeg klager inn VGTV fordi jeg har opplevd at Morten Hegseth Riiber har hatt en uryddig dobbeltrolle, sier Espen Ottosen. VGTV ønsker ikke å kommentere saken før de har fått klagen overlevert formelt fra PFU.

Publisert

– Jeg klager inn VGTV fordi jeg har opplevd at Morten Hegseth har hatt en uryddig dobbeltrolle. Først møtte han meg som en programleder eller journalist som understrekte at han ville finne ut hva jeg mente. Deretter opptrådte han som en aktivist og en politisk aktør som sterkt kritiserte det jeg står for – og også har gjengitt mitt ståsted på en lite fair måte, sier Espen Ottosen, informasjonssjef i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) ifølge Vårt Land.

Gjennom flere episoder har VGTVs Morten Hegseth Riiber undersøkt fenomenet homoterapi i norske frikirkemiljøer. Serien sparket i gang en større debatt om forbud mot nettopp homoterapi i Norge.

Det var avisa Dagen som omtalte saken først. 

Medier24 har vært i kontakt med VGTV-redaktør Rolf Sønstelie, som forteller at de ikke kan kommentere saken før de har fått klagen formelt, og sett grundig gjennom den. 

– Vi kan ikke gi noen kommentarer nå, ettersom vi ikke har fått klagen formelt oversendt fra PFU, sier han til Medier24.

I klagen, gjengitt av Dagen, står det at Ottosen mener det er brudd på paragraf 2.2 i Vær Varsom-plakaten: «Redaktøren og den enkelte redaksjonelle medarbeider skal verne om sin uavhengighet, integritet og troverdighet. Unngå dobbeltroller, verv, oppdrag eller bindinger som kan skape interessekonflikter eller føre til spekulasjoner om inhabilitet».

Han viser ifølge Dagen også til paragraf 4.2: «Gjør klart hva som er faktiske opplysninger og hva som er kommentarer» og skriver: «Mitt inntrykk er at norsk presse anstrenger seg for å unngå at den som opptrer som journalist i en konkret sak også er kommentator i samme sak. Jeg ville forventet at et av Norges største mediehus sørget for at en journalist som intervjuer ulike aktører ikke samtidig opptrer som kommentator/debattant/aktivist i møte med de samme aktørene».

Powered by Labrador CMS