Her fra da VG-redaktør Gard Steiro presenterte de journalistiske valgene i saken for de ansatte i VG. Mannen er i dette tilfellet anonymisert av Medier24.
Her fra da VG-redaktør Gard Steiro presenterte de journalistiske valgene i saken for de ansatte i VG. Mannen er i dette tilfellet anonymisert av Medier24.

VG er klaget inn til PFU for saken «Netthetseren ingen klarer å stoppe»

Det bekrefter Norsk Presseforbund overfor Journalisten.

Publisert

I vinter publiserte VG saken «Netthetseren ingen klarer å stoppe». Den handler om en navngitt mann, og har byline «Av: VG» av hensyn til journalistene som har jobbet med saken og deres nærmeste. 

Nå skriver Journalisten at mannen i saken har klaget inn VG til PFU. Han har også varslet Journalisten om at han kommer til å klage inn deres dekning av saken til PFU.

Norsk Presseforbund bekrefter overfor Journalisten at de har mottatt en klage på VG-saken, men vet ikke enda om den klagen også er rettet mot Journalisten. 

– Selv om mannen allerede kort tid etter publisering ga uttrykk for at han ikke var fornøyd med Journalistens sak, må jeg innrømme at jeg ikke helt så denne klagen komme, sier Journalisten-redaktør Roger Aarli-Grøndalen til egen avis. 

– Ikke mottatt noen klage

VGs sjefredaktør Gard Steiro skriver i en tekstmelding til Medier24 at han ikke har mottatt noen klage på artikkelen. 

Medier24 skrev saken «VG identifiserte netthetser, men journalistene forble anonyme». Da sa Steiro at det var flere årsaker til at de valgte å løse saken på den måten de gjorde. 

– Vi er vant til at journalister får trusler og kritikk på nett og det er dessverre blitt en del av jobben. Når vi så på historikken til vedkommende mann vi skulle omtale, så innså vi at det var en betydelig risiko for at ikke bare journalistene våre, men også deres nærmeste og familie, kunne oppleve å bli hengt ut på nettet. Dette vurderte vi til å være så problematisk at vi valgte å anonymisere journalistene. Det er ikke en enkel avgjørelse, men i dette særtilfellet var det riktig, sa han til Medier24.

Powered by Labrador CMS