Petter Nyquist er snart klar med ny serie.

Petter Nyquist møter overlevere i ny TV 2-serie

I dokumentarserien «Petter og overleverne» møter Petter Nyquist mennesker som er utsatt for alvorlig kriminelle handlinger.

Publisert

Dokumentarskaper Petter Nyquist ble først kjent for det norske folk da han bodde 52 dager på gaten i Oslo.

Siden har han tatt seerne med inn bak murene i Halden fengsel for å undersøke hvordan livet er for dem som soner lange straffer for alvorlig kriminelle handlinger.

Nå ønsker Nyquist å se nærmere på hvordan menneskene som er utsatt for disse kriminelle handlingene klarer å leve livene sine videre.

– Under arbeidet med tidligere dokumentarserier har jeg møtt veldig mange som har hatt en barndom preget av vold og overgrep. Omfanget er dessverre stort, derfor er det så viktig å belyse og gi folk innblikk i hvordan en utfordrende barndom vil prege et menneske resten av livet. Håpet er at serien kan vise at det finnes hjelp å få, og at det er mulig å komme ut av situasjonen, sier Nyquist i en pressemelding.

I dokumentarserien «Petter og overleverne» møter han fire personer som alle er eksempler på den dystre voldsstatistikken.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, håper dokumentarserien kan bidra til debatt og refleksjon rundt hvordan vi som samfunn ivaretar dem som blir utsatt for alvorlig kriminalitet.

– I omtalen av straffesaker handler det meste om gjerningspersonene, mens de som blir utsatt for de kriminelle handlingene ofte forsvinner ut på sidelinjen. Med denne dokumentarserien setter Petter fokus på overleverne, de som har klart å ta hverdagen tilbake etter å ha opplevd noe av det verste mennesker kan oppleve, sier Haldorsen.

Serien har premiere på TV 2 og TV 2 Play 1. september.

Powered by Labrador CMS