Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media.
Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media.

Inntektene faller for Polaris: 19 prosent nedgang i resultatet

Andre kvartal ble tungt for lokalaviskonsernet.

Publisert Sist oppdatert

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken stod det at Polaris Media hadde en nedgang i driftsresultatet på 29 prosent for andre kvartal. Det korrekte er 19 prosent. Vi beklager.

Onsdag la Polaris Media frem kvartalstallene for andre kvartal i 2022.

De viser at konsernet har resultat og inntekter går ned.

Polaris Media endte på EBITDA på96 millioner kroner, ned fra 119 millioner for samme kvartal i fjor.

Konsernets inntekter endte på 922 millioner kroner i 2. kvartal i år, ned fra 928 millioner kroner i 2. kvartal i 2021. Samtidig økte også kostnadene fra 821 millioner kroner til 827 millioner.

I kvartalsrapporten skriver konsernet at bortfall avannonsesalgsavtalene med FINN.no og de kraftige økningene i papirprisene, i tillegg til økte kostnader i forbindelse med satsinger og teknologi, er de viktigste årsakene til dette.

Blant annet hadde salg av FINN.no-produkter en positiv resultateffekt på seks millioner kroner i fjor, som nå er borte.

– Det er gledelig å se at både digitale brukerinntekter og digitaleannonseinntekter har en underliggende vekst også dette kvartalet. Kontinuerlig utvikling av produkter og tjenester som gir verdi for kundene, er grunnlaget for denne inntektsveksten. Samtidig ser vi at økte kostnader, blant annet som følge av dyrere papir, påvirker resultatet negativt, sier konsernsjef Per Axel Koch.

Konsernet har også dert siste kvartalet kjøpt to nordnorske mediehus, Kyst og Fjord og Kulingen, og konsernet øker sin eierandel i Polaris Media Sør.

– Vi er svært fornøyde med at vi har inngått en avtale om å øke vår eierandel iPolaris Media Sør fra 51 til 65 prosent. Oppkjøpet vil gjennomføres i tredjekvartal 2022. Polaris Media Sør har vist en god resultatforbedring det sisteåret, og vi ser at fremgangen fortsetter i andre kvartal, sier Koch.

I den norske delen av konsernet er også resultatet dalende.

EBITDA endte på 67 millioner kroner, en nedgang på 27 prosent fra 93 millioner kroner året før.

Men her økte driftsinntektene fra 579 millioner kroner til 587 millioner.

Powered by Labrador CMS