Arkivbilde hentet fra Scanpix: Vinneren av den internasjonale arkitektkonkurransen om utforming av Fotografihuset på Sukkerbiten er kåret, og Atelier Oslo stakk av med seieren i konkurranse med 97 andre bidrag.Vinnerprosjektet «Trelett» har Atelier Oslo tegnet i samarbeid med Lund Hagem Arkitekter, Bollinger Grohmann Ingeniører og ATSITE landskapsarkitekter.Foto: Atelier Oslo / NTB scanpix

Oslo-byrådet legger planen om «Fotografihuset» på Sukkerbiten på is

Vil utrede mulighetene for å gjøre tomta til friområde. Det står i den rykende ferske byrådserklæringen, skriver Aftenposten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Aftenposten skriver at planene om å bygge «Fotografihuset» på Sukkerbiten i Oslo legges på is. Nå skal det utredes mulighetene for å gjøre området til rent friområde. 

Det kommer fram i den nye byrådserklæringen, som ble lagt fram av Oslo-byrådet tirsdag. I den står det: «Byrådet vil utrede de juridiske og økonomiske rammene for å kunne gjøre hele Sukkerbiten til et friområde». 

– Dette er en seier for alle som synes det er nok asfalt og betong i Bjørvika, sier Sverre Jervell, leder i Sukkerbitens Venner til Aftenposten. 

Gruppa har vært blant de tydeligste stemmene mot byggingen av et eget fotografihus i Bjørvika i Oslo. 

Powered by Labrador CMS