Foto: Oslo kommune
Foto: Oslo kommune

Oslo kommune deler ut egen pressestøtte for første gang: Fem aviser får penger

Akers Avis Groruddalen, Nordre Aker Budstikke, Nordstrands blad, Sagene Avis og VårtOslo får 600.000 kroner hver, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

Publisert

Oslo kommunes første mediestøttetildeling er klar, skriver Oslo kommune i en pressemelding.

– Tildelingen vil styrke den kritiske og uavhengige nyhetsdekningen av Oslos bydeler, sier Stein Slyngstad, direktør i Kulturetaten, i pressemelding og legger til: 

– Mange av bydelene er på størrelse med andre norske byer, men det som skjer der går under nyhetsradaren. Tildelingen vil derfor bidra til å styrke lokaldemokratiet i disse områdene, ifølge Slyngstad.

Disse avisene får: 

  • Akers Avis Groruddalen: 600.000 kroner
  • Nordre Aker Budstikke: 600.000 kroner
  • Nordstrands blad: 600.000 kroner
  • Sagene Avis: 600.000 kroner
  • VårtOslo: 600.000 kroner

Oslo kommune gjennomfører en prøveordning de nest etre årene med en egen pressestøtteordning for Oslo-baserte aviser.

I pressemeldingen opplyser kommunen at de mottok ni søknader i årets behandlingsrunde, men at kun fem kvalifiserte til å få støtte gjennom ordningen. 

– Et demokratisk problem

Byråd for kultur, Rina Mariann Hansen, har tidligere uttalt til Medier24 at hun mener det er et demokratisk problem at for få medier ser Oslo-politikerne i kortene. 

– Oslo har svak dekning av lokalaviser for hele byen og bydelene og undersøkelser viser at Oslo er en hvit flekk på aviskartet. Mediebransjen preges av tøff konkurranse og omstilling. Flere aviser i Oslo er lagt ned, samtidig som nye satsinger har bedret dekningen noe, sier hun og fortsetter: 

– Det er et demokratisk problem om ingen ser Oslopolitikerne i kortene. Sterkere lokalmedier for Oslo er viktig. Heldigvis opplever vi at interessen er større nå og Oslopolitikken skaper mer debatt. Likevel er det fortsatt mange lokale saker som går litt under radaren, sa hun til Medier24 tidligere i høst.

Powered by Labrador CMS