Erlend Paxal har overtatt redaktøransvaret i gatemagasinet =Oslo/=Norge. (Foto: BERRE)
Erlend Paxal har overtatt redaktøransvaret i gatemagasinet =Oslo/=Norge. (Foto: BERRE)

Erlend Paxal (37) blir ny redaktør for =Oslo/=Norge: – Vi har store ambisjoner

Erlend Paxal vil gjøre gatemagasinet mer relevant – spesielt for yngre lesere.

Publisert

Erlend Paxal (37) er ansatt som ny redaktør for gatemagasinet =Oslo/=Norge, og erstatter dermed Lars Aarønæs, som nå gir seg etter vel fem år i jobben.

Ansettelsen er en utvidelse av Paxals nåværende stilling som daglig leder i Stiftelsen Erlik, som gir ut magasinet, og som han har hatt siden august i fjor.

Paxal gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Vi har store ambisjoner med gatemagasinet vårt. Det handler primært om å holde produktet relevant for folk. Vi må gjøre magasinet interessant for lesergrupper som tradisjonelt ikke har vært være sterkeste kundegruppe. Dette gjelder spesielt yngre lesere, sier Paxal til Medier24.

– I tillegg ønsker jeg at innholdet skal speile det vi ser på som styrken i hele gatemagasin-prosjektet nemlig møtet mellom utenforskapet og storsamfunnet hver dag. Derfor må vi i større grad skrive om den gruppen vi jobber for og med, fortsetter han.

De norske gatemagasinet sliter med fallende salg over hele landet. I tillegg er den digitale skjermdominansen en utfordring, noe Medier24 belyste i fjor

Paxal er krystallklar på hva som må til:

– Det viktigste blir å styrke produktet. Det er mange faktorer som har ført til fallet i salget, og flere av dem kan man ikke gjøre så mye med. Men selve produktet har vi full påvirkningskraft på. Det må vi ta på alvor. Det må vi gjøre noe med, sier han.

Paxal har også en oppfordring til leserne av magasinet:

– Vi søker kritikk fra publikum. Vi får mye skryt og ros, og det er veldig hyggelig, men vi vil høre mer fra leserne hva de forventer og hva de ønsker.

Powered by Labrador CMS