Ole Einar Bjørndalen blir TV 2-ekspert

Skiskytterlegenden blir TV 2-ekspert, og debuterer allerede under sesongåpningen for skiskytterne på Sjusjøen i helgen.

Publisert

Det melder TV 2 i en pressemelding. 

Ole Einar Bjørndalen (44) er tidenes mestvinnende skiskytter i verden.

I april i år kunngjorde han at karrieren som aktiv utøver var over, og nå er det altså klart at TV 2 har sikret seg underskriften hans, skriver kanalen i en pressemelding. 

- Jeg setter stor pris på å få lov til å jobbe med TV 2. Jeg er så glad i skiskyting og sport at jeg tenker jeg har noe å bidra med enda noen år, sier Bjørndalen, ifølge meldingen. 

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, forteller ifølge meldingen at kanalen er stolte og glade over å få Bjørndalen med på laget. 

- Han var svært ettertraktet og har ikke manglet tilbud etter karrieren, så vi synes det er stor stas at han velger TV 2 Sporten videre, sier  Jansen Hagen, ifølge meldingen. 

Skiskytingekspert

I TV 2 får Bjørndalen rollen som skiskytingsekspert, og skal kommentere både det løpende nyhetsbildet innenfor skiskyting, samt komme med sine sportslige vurderinger underveis i verdenscupen og VM.

Han tiltrer umiddelbart, og blir å finne på sesongåpningen for skiskytterne på Sjusjøen i helgen.

- Jeg ser fram til å se skiskyting fra en annen side og formidle det jeg opplever og ser. Dette vil bli en spennende sesong å følge, sier Ole Einar Bjørndalen, ifølge meldingen. 

Vegard Jansen Hagen i TV 2 forteller i pressemeldingen at Bjørndalen blir viktig for TV 2-sportens nyheter, reportasje og analyse. 

- Han har også unike erfaringer som gjør at han vil være en betydelig ressurs i redaksjonsmiljøet, samt med tanke på øvrige rettigheter TV 2 Sporten sitter på, sier Vegard Jansen Hagen, ifølge meldingen. 

Ole Einar Bjørndalens har 13 OL-medaljer, 45 VM-medaljer og 95 individuelle seire i verdenscup.

- TV 2 Sporten har et uttalt mål om å ha det fremste ekspertkorpset på sport i Norge. Ole Einar løfter oss ytterligere. Ikke bare på skiskyting, men på kunnskap, troverdighet og formidling i den totale sportsdekningen vår, sier Vegard Jansen Hagen, ifølge meldingen. 

Powered by Labrador CMS