TV 2 sjef Olav Sandnes og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen

TV 2-sjefen tjener nesten tre ganger så mye som NRK-sjefen: – Det er mye penger

Årets skattelister viser at Olav Sandnes har doblet inntekten sin i 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdag morgen kom skattelistene for 2020 og Medier24 har satt sammen en oversikt over inntekt, skatt og formue til en rekke medieledere.

Den viser at TV 2-sjef Olav Sandnes har økt sin alminnelige inntekt fra 5,9 millioner kroner til 9,2 millioner. Det er en økning på 56 prosent.

– Stigningen skyldes i all hovedsak en konkret bonusutbetaling som følge av at jeg sitter i Egmonts øverste konsernledelse. Det skyldes ikke TV 2 lønn og økningen der er i tråd med de justeringer som er ellers i TV 2 for lønn og bonus, sier Sandnes til Medier24.

Til sammenligning har kringkastingssjefen en alminnelig inntekt på 3,5 millioner kroner, og konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund, har en inntekt på 6,5 millioner.

Sandnes er enig i at summen er høy.

– Det er mye penger, det er jeg helt enig i. Det var en engangsutbetaling som kom i 2020, og den skjedde egentlig før korona kom.

TV 2-sjefen henviser til styreleder i TV 2, Hans Carstensen, for ytterligere kommentarer om selskapets kompensasjonsordninger.

Sandnes må likevel se seg slått av Rolv Erik Ryssdal, CEO i Adevinta, som har en alminnelig inntekt på 16,7 millioner kroner.

TV 2 har, i likhet med NRK, status som allmennkringkaster. Det betyr at kanalen kan få 135 millioner kroner av staten for å utføre allmennkringkasteroppdraget, som blant annet stiller krav til innholdet kanalen sender.

Powered by Labrador CMS