Odd Reidar Øie, medieinvestor.
Odd Reidar Øie, medieinvestor.

Odd Øie legger 30 millioner på bordet i kampen om Trønder-Avisa

Ønsker å kjøpe samtlige aksjer fra det ene eierselskapet og verdsetter dermed T-A-konsernet til ca 80 millioner kroner.  – Vi har tro på å utvikle Trønder-Avisa, sier medieinvestoren.

Publisert

Et eventuelt salg av Trønder-Avisa har ligget i lufta i svært lang tid, men har til gode å bli gjennomført - til tross for flere forsøk fra hovedsaklig Polaris Media.

Nå tilspisser kampen seg ytterligere, for medieinvestor Odd Øie, gjennom sitt investeringsselskap Amble Investment AS, har lagt inn bud.

Fra før har Polaris Media inngått en intensjonsavtale om å kjøpe aksjene.

– Vi har tro på at vi kan bidra med et langsiktig eierskap som kan bidra til en nødvendig omstilling for å sikre Trønder-Avisas posisjon i Steinkjer og Trøndelag, forteller Øie og fortsetter:

– Polaris har gjennom to ulike tilbud verdsatt avisen for lavt, mener investoren, som er på eiersiden i over 20 norske medier.

Trønder-Avisas eierskap fordeler seg gjennom tre hovedeiere:

  • LL Inntrøndelagen (38,04 prosent)
  • AS Nord-Trøndelag (51,9 prosent)
  • Polaris Media (10,1 prosent)

Det er gjennom å kjøpe LL Inntrøndelagens aksjepost at Øie ønsker å ta kontroll over avisa, opplyser han i en melding. Til det er han villig til å betale 29.960.000,- for selskapets 856 aksjer.

For den enkelte aksjeeier i selskapet innebærer dette omlag 20.000,- kr per aksje for eierne av LL Inntrøndelagen, skriver Øie i meldinga.

Øie eier i dag 48 prosent av Ytringen på Kolvereid, er styreleder Sør-Varanger Avis i Kirkenes, og sitter i ledelsen i en rekke andre avishus over hele Norge.

Ville kjøpe for 24 mill

Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media.
Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media.

I mars ble det kjent gjennom en børsmelding at Polaris Media inngikk intensjonsavtale om å bli hovedaksjonær i Trønder-Avisa AS (Trønder-Avisa konsern), ved at det ene eierselskapet LL Inntrøndelagen selger seg ut, mens den andre lokale eieren, AS Nord-Trøndelag, fortsetter som eier med 44 prosent eierandel etter et nedsalg på 7.9 prosent.

Polaris Media, som i dag eier 10,1 prosent av aksjene, ville etter avtalen få en eierpost på 56 prosent. For det var de villige til å betale 23,9 millioner kroner.

Polaris Media har gjentatte ganger forsøkt å kjøpe seg opp i avisen, men forsøkene har blitt blokkert i eierselskapene - før intensjonen ble signert i mars.

– Vi har stor tro på at det skal gå gjennom. Dette er godt forankret og vi ville ikke gått ut med det om vi ikke fikk det til. Vi har jobbet sammen over tid, men til slutt ble vi enige om rammene og muligheten for å kjøpe, uttalte konsernsjef Per Axel Koch til Medier24 den gang.

Sjefredaktør: Interessant at Øie priser medieselskapet såpass høyt 

Sjefredaktør i Trønder-Avisa og konstituert administrerende direktør i TA-konsern, John Arne Moen, reagerer slik på nyheten torsdag morgen:

– Vi må slå fast at det er stor interesse for selskapet Trønder-Avisa og virksomheten vi driver.

Sjefredaktør og konstitutert adm. dir John Arne Moen i Trønder-Avisa.
Sjefredaktør og konstitutert adm. dir John Arne Moen i Trønder-Avisa.

Han forteller at konsernet har vært gjennom en voldsom omstilling de siste årene og har redusert antall ansatte kraftig. Samtidig har selskapet hatt utfordringer knyttet til avskrivinger etter oppkjøpet av Namdalsavisa i 2015.

- Dette var vi klar over da kjøpet ble gjennomført i 2015, men dette har naturlig nok påvirket årsresultatene våre de siste årene og har kommet i tillegg til virkningen av annonsenedgangen, sier Moen, som derfor mener det er interessant at Odd Øie priser medieselskapetsåpass høyt som han gjør.

Publisheren har ingen formening om hvordan det som nå har skjedd, vil påvirke den videre eierprosessen.

– Dette er et forhold som angår ulike eiergrupperinger og aksjonærer, og som administrasjonen i selskapet ikke har noen befatning med. Jeg har foreløpig heller ikke sett selve budet, bare lest pressemeldingen som Øie har sendt ut, og vet derfor ikke hvordan innretningen er eller hva som reelt sett ligger i det.

Medier24 kommer tilbake med mer.

Powered by Labrador CMS