Skrev om «pungshot» og fadderuke, ble stemt ut av vervet. Nå starter ubryterne en konkurrerende studentavis.

Avis-opprør blant studentene ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

 «K7 Bulletin - uavhengig studentavis utgitt ved Norges Handelshøyskole». Slik omtaler den offisielle studentavisa seg selv, på K7bulletin.no.

Men hvor uavhengig de egentlig er, strides studentene om:

Nå har nemlig en gruppe studenter «brutt ut» og startet sin egen avis, Stoff. Det skriver Dagens Næringsliv onsdag.

– Vi vil drive med kritisk journalistikk. Bulle er ikke lenger en plattform å gjøre det fra, sier Anna Eitrem, student ved Norges Handelshøyskole (NHH) og redaktør for Bergens nye studentavis, Stoff, til DN.

Neste uke kommer første utgave av Stoff, som skal trykkes i et betydelig opplag på papir. Redaksjonen består i stor grad av personer som tidligere skrev for K7 Bulletin - eller Bulle, som de sier på folkemunne i Berrrgen.

Bakgrunnen for konflikten og utbryternes nyetablering er flere omstridte saker i fjor høst. Blant annet skrev studentavisa Bulle kritiske artikler til studentforeningens fadderopplegg.

En sak om at ferske studenter ble oppfordret til å simulere sex og bruke «medstudenters punger til shotglass for tequiladrikking» ble sågar en nasjonal nyhet.

Og det førte til debatt om hvorvidt studentforeningens egen avis skulle skrive kritisk om studentforeningen. Nå har de fleste av den gamle redaksjonen forlatt K7 Bulletin, etter at Eitrem tapte valget som redaktør i fjor høst.

Mens Bulles nye redaktør varsler ny linje:

- Vi er fortsatt en uavhengig avis som skriver om kritikkverdige forhold hvis vi kommer over det. Men vi har nok en mindre tabloid linje, sier den nye K7 Bulletin-redaktøren Kristian Horn Hellenes til DN.

Powered by Labrador CMS