Presse-Norge ber om at IJ får fem millioner kroner også neste år

Og antyder behov for økt tilskudd framover.

Publisert Sist oppdatert

Institutt for Journalistikk har søkt om fem millioner kroner i statsstøtte for 2016. Presseorganisasjonene har sendt støttebrev til IJ som er vedlagt søknaden.

Det melder Norsk Redaktørforening på nored.no.

- IJ har fått redusert statstøtten de siste årene, og det var foreslått ytterligere halvannen million i reduksjon i statsstøtten for inneværende år. Men Venstre og KrF sikret at støtten ble opprettholdt i budsjettavtalen som ble inngått i november, skriver redaktørforeningen om historikken.

Nå har IJ sendt søknad om statstøtte for 2016 - på totalt fem millioner kroner, samme beløp som instituttet får i støtte i inneværende år.

Nytt i år er at presseorganisasjonene støtter IJs søknad med egne brev - ett fra stifterorganisasjonene NJ, MBL og NR og ett fra Norsk Presseforbund. 

«Til tross for flere omganger med reduksjon i det statlige tilskuddet, har IJ klart å gjennomføre både omstillinger, reduksjoner og fornyinger. Det er imidlertid en overhengende fare for at dersom ikke det statlige tilskuddet stabiliseres og primært økes, så vil det i neste runde medføre betydelige reduksjoner i tilbudet.»

Det skriver NJ, MBL og NR i sitt brev til Medietilsynet, som er adressat for søknaden fra IJ - før den går videre til kulturdepartementet.

Powered by Labrador CMS