Linn Kathrine Yttervik kom fra VG til redaktørjobb for to aviser. Men nå vil hun slå Stjørdalens Blad og Malvik-Bladet sammen

(STJØRDAL): To tunneler og et steinkast skiller de to avisene - så redaktøren tror de fortsatt skal klare å være lokale.

Publisert Sist oppdatert

Ideen om å slå sammen Stjørdalens Blad og Malvik-Bladet har ligget der i mange år, men ikke blitt tatt skikkelig tak i før den siste tiden.

I dag kommer førstnevnte ut tre ganger i uken og Malvik-Bladet to ganger.

– Leserne i Malvik får avis én ekstra dag i uka dersom vi slår oss sammen, så det er veldig positivt. De øker dermed opplaget når alle andre kutter, så vi håper det gir merverdi til leserne, sier redaktør Linn Kathrine Yttervik i begge avisene.

Fikk sammenslåing rett i fanget

Yttervik kom fra VG for et par måneder siden og er dermed fersk i stolen som redaktør, men fikk sammenslåingen rett i fanget da hun tiltrådte.

– Jeg er nordlending og vant til store avstander og her er det snakk om 10 minutter i bil og noen tunneler. Når man lander på Værnes og ser hvor kort avstandene er, virker det ikke veldig urealistisk å forestille seg at vi skal klare å dekke begge områdene, smiler hun.

VG-journalist Linn Kathrine Yttervik blir redaktør i Stjørdalens Blad og Malvik-Bladet

Den kulturelle forskjellen mellom leserne kan være utfordrende i én og samme avis.

– Å slå sammen to aviser er ikke noe vi tar lett på. Men det koker egentlig ned til at vi har veldig mye mer til felles enn det som skiller oss. Det er – tross alt – en tunnel og et fylke. Ei fylkesgrense er imidlertid i ferd med å forsvinne, sier hun og viser til at Trøndelag er vedtatt å fusjonere fra to fylker til ett.

Nye markeder kan åpne seg

Men det er ikke bare en mulig sammenslåing av avisene som opptar den ferske lokalavisredaktøren. Akkurat nå pågår det sammenslåingsdebatter i de omkringliggende kommunene. Dersom Stjørdal slår seg sammen med for eksempel Selbu, Meråker og Tydal, vil det åpne nye markeder for avisa, avslører Yttervik:

– En kommunesammenslåing vil bare skape nye muligheter for oss. Vi har primært abonnentene våre her i Stjørdal, Meråker og Malvik og de skal vi forvalte på best mulig måte. Ei sammenslåing vil uansett ikke ta bort nærheten og fellesnevnerne mellom Stjørdal og Malvik. Hva som skjer ved en eventuell sammenslåing må vi ta stilling til når den tid kommer, men jeg ser absolutt muligheter digitalt.

Hun legger til at det vil bli satset ytterligere på digitalt innhold i tiden som kommer.

– Uansett hvilke kommuner vi dekker i tiden framover, og i hvilken form vi gjør det, så skal vi dekke lokale nyheter døgnet rundt, året rundt. Dersom vi slår sammen de to avisene får vi forhåpentligvis enda mer tilfart i det digitale spranget, sier hun.

Har ikke besluttet

Styreleder Henning Johansen i avisene forteller at de jobber med å undersøke muligheten for sammenslåing.

– Fra styret sin side jobber vi nå med ett alternativ. Vi begynner å bli brukbart trygg på at dette er riktig for Stjørdalens Blad og Malvik-Blad, men vi har ikke fattet en endelig beslutning. Vi er ennå i en arbeidsprosess har noe igjen før vi konkluderer.

– Deler av Malvik, Stjørdal og Meråker har felles bo- og arbeidsmarked med sameksistens og handel og vi jobber nå med muligheten for å utvikle et felles avisprodukt som vi tror skal være bra for hele geografien, avslutter Johansen.

Powered by Labrador CMS