Kommune truer lokalavis med søksmål fordi avisen ikke vil fjerne kommunens omstridte skrytefilm

Forvirret? Les mer og se om du blir noe klokere.

Publisert Sist oppdatert

Troms Folkeblad melder i sin papiravis lørdag, og i et videoinnslag på Folkebladet.no mandag, at Lenvik kommune truer lokalavisa med søksmål.

Dette fordi avisa ikke vil fjerne en «skrytevideo» som Lenvik kommune har fått produsert, og som kommunen også først publiserte på egen hjemmeside.

Filmen ble imidlertid raskt fjernet fra Lenvik kommunes hjemmesider, ifølge avisa fordi filmen fikk massiv kritikk fra publikum.

«Skrytefilmen» er imidlertid fortsatt publisert på Folkebladet.no. Men det liker ikke Lenvik kommune, som altså sendte krav om at filmen ble fjernet.

I brevet hevdes det at filmen er publisert uten tillatelse, og kommunen vurderer ifølge brevet rettslige skritt overfor avisa.

Redaktør og daglig leder Steinulf Henriksen avviser overfor egen avis dette kravet.

Han peker for det første på at det er et offentlig dokument som kommunen publiserte på sin egen hjemmeside. Og dessuten: Troms Folkeblad har fått tillatelse fra produksjonsselskapet som laget filmen, sier redaktøren.

- Jeg tror nok Lenvik kommune ser at de har gått i baret. Først ved å lage en film som høster master kritikk. Så trekker de tilbake filmen med en gang. Og så kobler de på en advokat for å forsøke å få filmen fjernet, sier Henriksen til egen avis i tv-innslaget.

Lenvik kommune ved informasjonssjef Anne-May Johansen har overfor Troms Folkeblad ikke ønsket å kommentere saken utover det omtalte brevet. Johansen er forøvrig mangeårig journalist, blant annet med lang erfaring som nyhetsleder i nettopp Troms Folkeblad.

  • Den omtalte «skrytevideoen» kan du forøvrig se på slutten av dette innslaget på Folkebladet.no!
Powered by Labrador CMS