Den fattige avisa som ble størst av alle. I dag feirer VG 70 år!

Fra krig til tabloid, fra minst til størst. Fra CD-rom til Internett og fra mobil til TV. Hva blir det neste?

Publisert Sist oppdatert

- Evne til å ta grep som fundamentalt endrer ting i forhold til hvordan det var før, er det som først og fremst har preget VG gjennom 70 år, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør Torry Pedersen til egen avis i dag.

VG-jubileet ble blant annet feiret med storfest i Oslo denne helga, og i dag var det både flagg og is i Akersgata.

Avisa feirer ikke uventet jubileet også med solid spalteplass, og på nett kan du lese både historiske gjennomganger, kommentarer og framtidstanker.

LES MER på VG.no her:

  • Se det i VG. Lang reportasje om avisas historie og utvikling.

I avisens egen omtale kan du blant annet lese hvordan avisa utviklet seg - fra å være den fattige avisa på konkursens rand, til en tabloidavis som etterhvert fikk overskudd på flere hundre millioner kroner.

Og tidene endrer seg. Da VG gikk over til tabloid i 1963 uttalte visstnok Dagbladets redaktør at «En liten avis er blitt mindre. Lytt til tidens tale i tidens hendige format: Be om Globoid i dag».

20 år senere kom Dagbladet etter. Lenge etter at VG hadde passert både Dagbladet og Aftenposten som Norges største avis.

Dagens VG-sjef Torry Pedersen peker på tre hovedårsaker til avisas suksess: Uavhengigheten. Tabloidformatet. Samt den offensive digitale satsingen.

Og kanskje - allerede i 1963 et nyhetsspråk kunne vært brukt på VG.no den dag i dag:

Powered by Labrador CMS